Barcelona – lupta din interiorul echipei

Primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău!

Red Bull: Vettel – Webber

Vettel a câştigat în calificări în faţa lui Webber dar dintr-o eroare a echipei am putea spune, fiindcă Mark a fost mai rapid ca el în toate sesiunile din calificări doar că echipa l-a informat să rămână la standuri fiindcă timpul lui este suficient de bun şi nu are nevoie pentru încă un tur rapid. S-a dovedit însă greşit acest calcul al echipei. Vettel a fost însă mai consistent în cursă, ambii au fost nevoiţi să îşi schimbe nasul maşinii dar Sebastian a suferit şi o penalizare constând intr-o trecere pe la boxe. Şi plecat de pe locul 7 a terminat pe locul 6, iar Webber de pe locul 11 a sfârşit tot pe locul 11. Deci îl punctăm în Barcelona pe Vettel.

Scor Barcelona 1 – 0

Scor general 3 – 3

McLaren: Button – Hamilton

Hamilton a avut un tur splendid în calificări şi este cumva câştigătorul moral al cursei. Plecat de pe ultima poziţie a ajuns pe locul 8, la 0,2s de locul 7 pe un circuit unde este foarte dificil de depăşit. Button s-a luptat cu maşina în calificări şi în cursa şi mai mult decât atât, Lewis a fost mai rapid decât el după ultimul schimb de pneuri pe cauciucuri mult mai uzate. Ştim că Jenson e rapid şi că setarea maşinii nu a fost potrivită dar asta nu ne împiedică să îi acordăm punctul lui Hamilton.

Scor Barcelona : 0 – 1

Scor general 2 – 3

Ferrari: Alonso – Massa

Felipe plin de ghinioane sau lipsit de noroc dar ştim vorba că norocul îl ajută pe cel mai bun. Una peste alta calificări slabe, încurcat sau nu de trafic. Cursa a fost bunicică până să obţină penalizarea care l-a împins din nou în spate. Alonso a făcut tot ce a putut şi a putut bine. A obţinut locul 2 şi face totul mult mai lin decât colegul său. Şi pe el este presiune, propria presiune de a câştiga, dar iată că îi face faţa. Alonso 1 punct.

Scor Barcelona 1 – 0

Scor general 5 – 0

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Din nou Rosberg punctează în faţa lui Michael. În calificări a fost mai rapid în sesiunea a doua cu doar 0,022s dar în cursă, ei bine în cursă Nico nu a greşit aşa cum a făcut Schumacher şi pe cele 12 tururi parcurse au avut acelaşi ritm. Dar Nico este la numai 20 de puncte de conducătorul clasamentului acuma când a trecut un sfert din numărul de curse din sezon, iar Michael este la 59 de puncte, sau astfel spus: Nico are de 20 de ori mai multe puncte decât colegul său.

Scor Barcelona 0 – 1

Scor general 2 – 3

Renault: Raikonnen – Grosjean

Credem că Kimi va fi un vizitator foarte des al podiumului în acest sezon aşa cum el însuşi a mărturisit. El a fost învins în calificări de către Grosjean dar a avut un start mai bun şi un ritm de cursă superior. Cei de la Lotus sunt evident maşina de urmărit. Au fost rapizi pe toate circuitele atât în cursa cât şi în calificări. Raikkonen este punctat.

Scor Barcelona 1 – 0

Scor general 4 – 2

Force India: Di Resta – Hulkenberg

Hulkenberg a fost la numai 5 sutimi în calificări în spatele colegului său şi în cursă a reuşit o clasare superioară, în puncte, ţinându-l pe Webber în spatele său multe tururi până la finalul cursei. Legat de viteza din cursă aceasta a fost superioară faţa de Di Resta în 80% din tururile parcurse. Felicitări Nico şi ai primit în sfârşit primul punct în faţa colegului tău de la F1 Manager.

Scor Barcelona 0 – 1

Scor general 4 -1

Sauber: Kobayasi – Perez

Perez a câştigat calificările în faţa lui Kobayashi cu doar o zecime de secundă dar în cursă a avut probleme cu transmisia. Au avut o strategie diferită sau au fost nevoiţi să aibă una diferită după ce Perez a trecut pe la boxe în turul doi să îşi schimbe pneurile în urma unui acroşaj. Şi mai rapid dintre cei doi a fost tot timpul cel care schimba pneurile primul. Suntem nevoiţi să îl punctăm însă pe Kobayashi pentru locul bun obţinut.

Scor Barcelona 1 -0

Scor general 3 – 2

Torro Rosso: Ricciardo – Vergne

Vergne mai rapid decât colegul sau în calificări pentru prima dată în acest an. Iar în cursa face ce face şi tot iese înaintea lui Daniel şi pare mai dezinvolt decât acesta la volanul maşinii. Ritmul de cursă însă din Barcelona a fost mai bun al lui Ricciardo, dar o greşeală comisă în turul 60 l-a făcut să piardă poziţia în faţa colegului său. Din nou îl punctăm pe tânărul francez.

Scor Barcelona 0 -1

Scor 1 – 4

Williams: Maldonado – Senna

Este destul de uşor de acordat punctul în bătălia din cadrul echipei Williams după victoria lui Maldonado din Barcelona. Senna greşeală în calificări, accident în cursă şi Maldonado a două poziţie pe grilă şi prima în cursă. Pastor.

Scor Barcelona 1 – 0

Scor general 2 – 3

Caterham : Kovalainen – Petrov

Kovalainen şi el prima dată învins în calificări de către colegul său, drept fiind că la doar 0,2s iar în cursă au avut acelaşi ritm în a două parte, startul mai bun şi viteza superioară din prima jumătate a cursei l-a dus în faţa colegului său Petrov. Deci îl punctăm pe Kovalainen.

Scor Barcelona 1 – 0

Scor general 2 – 3

Marussia: Glock – Pic

Uite că în echipa Marussia spre surprinderea noastră Pic l-a bătut pe Glock în calificări pentru prima dată în acest sezon şi cu aproape o jumătate de secundă. Dar la start Glock a câştigat în primul tur două poziţii pe când Pic a pierdut două poziţii şi ulterior s-a retras din cursă în urma unei greşeli. Tot pe Glock îl punctăm.

Scor Barcelona 1 – 0

Scor general 5 – 0

HRT:  De la Rosa – Karthikeyan

Aici fără istorie deocamdată. Karthikeyan a ieşit în calificări şi din regula de 107% dar i s-a permis de către comisarii de cursă să ia totuşi startul. De la Rosa.

Scor Barcelona 1 – 0

Scor general 5 – 0

3 comentarii

 1. Post By tataie30

  wow! foarte frumos acest clasament

 2. Post By tataie30

  la lotus este ceva in neregula la scorul general 4-2

  1. Post By F1manager

   Nu este. In prima cursa am punctat ambii piloti si daca va mai fi cazul o vom mai face.

Comments are closed.