Despre calificările din Barcelona la rece

Cea mai mare lovitura a primit-o desigur Lewis care va fi nevoit sa plece de pe ultima pozitie a grilei. Dar acest lucru va asigura un plus pentru spectacolul cursei de azi stiind cat de bataios este Hamilton si urmarindu-l cum va urca pozitie cu pozitie va fi o placere. Sigur ca pentru el si suporterii sai va fi si dificil.

Un alt „nefericit” al sortii este si Senna. Colegul sau va pleca din prima pozitie si el de pe locul 16, intr-o situatie similara fiind si Massa care va pleca cu 14 pozitii in urma colegului sau acuzand trafic in ultimul tur rapid. Button nu a simtit masina si s-a plans de comportamnetul ei in toata ziua de ieri. Iar lui Mark Webber i s-a spus de le boxe sa stea cu ei la standuri fiindca timpul realizat nu va fi batut de pozitia a zecea. Ei bine, a fost. Webber a fost mai rapid cu circa trei, patru zecimi de secunda decat colegul sau Vettel in timpul calificarilor si ar fi putut spera la o pozitie in primii 5 pe grila.

„Castigatorul calificarilor” este Maldonado care a facut o declaratie frumoasa spunand ca el are nororcul sa nu aiba doar o echipa in spatele sau ci si o natiune.

Cel ce va pleca de pe prima linie langa Pastor va fi Alonso si tinand cont de starturile bune avute de Ferrari in acest sezon si mai ales de cel avut anul trecut aici de Alonso ne gandim ca va conduce cursa dupa primul viraj, DAR sa nu uitam ca in spate sunt cei de la Lotus care de asemenea au starturi foarte bune.

Lui Schumacher – care a fost la doar 0,0022s in spatele colegului sau Rosberg in a doua sesiune de calificari – nu stim cum ii va functiona strategia fiindca a spus ca prefera locul 9 decat un eventual loc 8 (gandindu-se ca il poate bate doar pe Rosberg, in fapt ar fi putut sa fie si in fata lui Vettel doar incheind un tur fiindca nici acesta nu a parcurs un tur cronometrat) loc ce este pe partea murdara a grilei. Prin penalizarea lui Hamilton insa va pleca chiar de pe locul 8, de pe partea murdara a circuitului, insa cu un set de pneuri noi in plus. Oricum, cei de la Mercedes desi au atentionat ca nu li se potriveste acest circuit reprezinta macar jumatate de dezamagire dupa pozitiile foarte bune obtinute pe grila de start pe circuitele mai rapide unde au avut loc primele 4 curse.

Vedem insa ca situatia se schimba foarte repede. Acuma 3 sapamani Vettel a plecat de pe prima pozitie si astazi va pleca doar de pe locul 7.

 

2 comentarii

 1. Post By tataie30

  cred ca sa strecurat o greseala aici
  Vedem insa ca situatia se schimba foarte repede. Acuma 3 sapamani Vettel a plecat de pe prima pozitie si astazi va pleca doar de pe locul 10.

  vettel pleaca de pe 7

  1. Post By F1 Manager

   Asa este. Multumim.

Comments are closed.