Adio Michael!

 

Adio Michael!

[minigallery]

 

Totul a fost spus, fara indoiala. Daca cuvintele nu au schimbat sensul si sensul nu a schimbat cuvintele.

Cum spuneam, cine nu i-a placut poate sa nu ii placa in continuare, cui i-a placut are motive sa ii placa si mai mult in continuare, spunem noi.

Nu mai trebuie insirat nimic din statisticile sale, decat ca in acest moment in 2012 are in calificari 10-9 fata de colegul sau – incluzand in acest clasament cel putin 3 calificari in care a avut probleme tehnice – coleg care este vazut in acest moment ca fiind in primii 3 cei mai rapizi piloti pe un tur.

Ceva ar trebuii spus ca sa fim sinceri pana la capat: a fost totusi intr-o anumita masura si fortat sa se retraga. Poate ca s-ar fi retras oricum, da, i s-a propus de mult sa semneze pe doi ani un contract cu Mercedes-ul. Dar daca dupa Canada (al 5-lea abandon din 7 curse) declara „I simply won’t give up” (pur si simplu nu voi renunta), daca dupa cursa de la Monza fuge in Franta sa vada la teste tinerii piloti cum folosesc noile inovatii ale masinii – unicul pilot din F1 care si-a facut timp pentru asa ceva – inseamna ca focul era inca acolo.

Credem insa ca principala cauza a renuntarii este lipsa rezultatelor datorate unei masini necompetitive, nevoia de libertate, apoi mutarea facuta de Mercedes si faptul ca prima si marea lui dragoste nu l-a mai dorit pentru 2013: Ferrari.

Si inca ceva: ne place Formula 1 si azi si mainie si in continuare asa cum se gaseste, dar cele mai bune momente de Formula 1 si care arata – din punctul nostru de vedere – ce ar trebuii sa fie Formula 1, cele mai bune momente ziceam din ultimii 5 ani au fost cu siguranta cele circa 40 de minute in care Schumacher l-a tinut in spate pe Hamilton la Monza in 2011. Cand a fost depasit si apoi l-a depasit inapoi pe Lewis. Barbatie, curaj, pilotaj la limita.

2 comentarii

  1. In acesti 3 ani, a dovedit ca nu numai cu o masina buna poate fi MARE. Am avut onoarea sa vedem o legenda pe circuit, altii doar vor vorbi ca a fost odata un mare Schumacher, noi l-am si vazut. Schumacher forever the best.

  2. Foarte frumoase filmuletele . Afost in inimile noastre si va ramane mereu , formula 1 nu mai este aceeasi fara el , cel putin pt mine.

Comments are closed.