Lewis Hamilton despre viitorul coleg de echipă

Vom publica declaratia lui Lewis Hamilton despre plecarea lui Rosberg, motivele sale si pareri despre viitorul coleg de echipa.

„Aceasta este prima oară când el [Nico] a câștigat în 18 de ani, deci nu a fost o surpriză faptul că el a decis să se oprească”, a spus Hamilton. „Voi dori rivalitatea. Bineînțeles că este păcat că el nu îmi va permite să-i iau [titlul] înapoi, sa lupt cu el să-l iau înapoi, dar asta este alegerea lui și eu respect decizia lui. Pleaca cand esti in varf, pleacat cat mai poti.”

„Nu contează pe cine [ei aleg]. O să alerg contra lor, sunt aici pentru a pilota. Acum accentul este, evident, pe anul viitor, și în speranța unui sezon mai bun”, a spus el.

„Nu am fost niciodată un pilot care solicita conditii [în ceea ce privește coechipierii]. Știu o mulțime dintre ceilalți piloţi – ca Sebastian [Vettel] şi Fernando [Alonso] – care se asigură că este în contractul lor acest lucru. Pur și simplu întotdeauna am cerut să am drepturi egale. Atâta timp cât suntem tratați corect, nu contează cine este alături de mine. Desigur, avem sefi la echipă, despre care eu sunt sigur că vor alege oamenii potriviți pentru a reprezenta marca lor”, a marturisit britanicul.

El a continuat: „Ai nevoie de cineva cu bune valori și care sa reprezinte echipa într-un mod pozitiv, cu o bună etică a muncii și care sa aibă consecvență evident, astfel încât să putem câștiga campionatul constructorilor. Evident, cand ai pe cineva in echipa ca Daniel [Ricciardo] și [Max] Verstappen care sunt foarte foarte consistenti – ei reprezinta o provocare pentru titlul constructorilor, care este, evident, primul obiectiv al echipei, trebuie să ne asigurăm că avem pe cineva la fel de consistent cum am avut înainte”.

Intrebat daca vrea un pilot mai slab sau unul care sa il impinga sa forteze, Hamilton a raspuns: „Nicodata nu am avut nevoie de un pilot care sa fie in stare sa ma impinga. Cu cat este mai bun pilotul cu atat este mai bine pentru mine atunci cand voi termina in fata lui.”

Legat de amestecul sau in luarea decizii in ceea ce priveste linia de piloti de anul viitor el a declarat: „Sincer, mie chiar nu-mi pasă dacă doresc să vorbească cu mine, dar ei pot vorbi cu mine despre asta … Ar trebui să fie cineva care să lucreze bine în echipă. Vor exista caractere mai puternice și caractere mai puțin puternice. Și unii piloti care iau rute ocolitoare pentru a face față concurenței. Sunt unii buni si alti si mai buni ca primii și care sunt disponibili cu siguranta – voi fi mai mult decât fericit pentru a ajuta la analiza pe care echipa o va face.”

El a adăugat: „Sunt interesat să văd cine ar vrea să fie colegul meu – și il respect pe oricine care ar vrea sa faca acest lucru.”