Vettel investigat – posibil sa fie trimis pe ultimul loc al grilei – actualizat: Vettel va pleca de la boxe

Actualizat 2: Christian Horner spune ca Vettel a avut in masina mai mult de 1 litru de benzina dar nu s-a putut extrage decat 850ml din necesarul de 1 litru. Benzina necesara trebuie sa fie scoasa fara a inlatura parti ale masinii. Restul de benzina care mai era ar fi fost suficient pentru a completa pana la 1 litru dar trebuiau facut demontari ale caroseriei pentru acest lucru.

Dupa mai bine de 4 ore de la terminarea calificarilor, nu s-a luat inca o decizie in ceea ce priveste oprirea masinii pe circuit a lui Sebastian Vettel.

Daca in masina nu va fi gasita cantitatea de combustibil ceruta de FIA, Vettel ar putea fi trimis pe ultima pozitie la fel cum a fost trimis si Hamilton in Barcelona.

Christian Horner a confirmat ca problema lui Vettel este una legata de combustibil. Asadar ramaneti alaturi de F1 Manager pentru a afla de pe ce loc pe grila va pleca campionul mondial.

Actualizat 1: decizia a fost intarziata fiindca Charlie Whiting directorul FIA a luat cina impreuna cu comisarii de cursa. Revenind dupa cina decizia a fost luat in circa 20 de minute si Vettel va pleca de pe locul 24 iar Alonso de pe 6, lucru ce arata foarte bine in acest moment pentru spaniol. Intr-adevar in F1 totul este posibil.

10 comentarii

 1. Post By Laurentiu

  Chiar asa gafa de proportii sa face mecanicii de la Red Bull?
  Cred ca Vettel intuia deja penalizare atunci cand s-a dat jos din masina! Era necajit.
  Asta nu inseamna ca nu poate intra in puncte si chiar sa ramana favorit la titlu!

 2. Mama ce lovitura a primit RBR si Vettel ! Nu-l simpatizez deloc dar imi pare rau de ceea ce a patit. Mai mult ca sigur vina nu-i apartine lui ci echipei.
  Si uite asa vom avea maine sare si piper: Alonso pleaca de pe 6 si termina pe ???? (as paria pe locul trei dupa Hamilton si Webber) iar Vettel maine are de jucat rolul lui Alonso din ultimele curse (limitarea pierderilor … nu cred ca va avea sanse sa se bata pentru podium, desi sa nu spui niciodata in formula 1 unde un safetycar poate rasturna situatia).

 3. Va multumesc pentru promtitudinea cu care ati postat stirea
  O mica precizare se impune totusi: Vettel nu pleaca de pe grila de start de pe locul 24 ci de pe linia boxelor.
  Therefore Sebastian will start from the pit lane for tomorrow’s race.
  sursa http://www.formula1.com/news/headlines/2012/11/14018.html

  1. Post By Laurentiu

   PAI NU E ACELASI LUCRU?!

   1. Nu este acelasi lucru.
    Daca pleci de la boxe pornesti dupa ce toate monoposturile au trecut de linia start-sosire in urma acestora. Asta implica ca Seb nu va avea cum sa depaseasca prea multe masini in primul tur, nici macar cele care traditional sint in spate. Are insa si un avantaj, nu va risca sa fie implicat intr-un eventual carambol la pornire.

 4. incredibil, acum cand orice sutime conteaza, se fac astfel de greseli. nu-mi vine sa cred…

 5. Post By andrey_1293

  Din ce am inteles, greseala ar fi si de partea lui Seb. Mecanicii au pus benzina in monopost pentru 3 tururi in Q3. Unul de instalare, unul de timp si unul de iesire. Dar Seb credea ca mai poate face un tur si a ales sa faca 2 tururi de timp. Ciudat este cum de mecanicii nu l-au instiintat inainte, sau macar prin radio. Oricum, campionatul pare relansat. Ca sa redevina lider, Alonso tre sa termine pe 3 cel putin si Vettel sa nu puncteze. Sa vedem ce va fi

  1. Ce spui tu este versiunea pentru public. Adevarul este ca RBR au gresit si nu au vrut de la inceput sa-si recunoasca vina, au incercat sa abureasca oficialii FIA.
   Ia uite:
   Red Bull team principal Christian Horner added: „During the slow-down lap following the final run of Q3, Renault instructed to immediately stop Sebastian’s car on the circuit due to an issue with the fuel system.

   After speaking with the stewards, who accepted the situation of force majeure for technical reasons for the car to be stopped, unfortunately, for reasons yet to be fully understood, 850ml of the required one litre was pumped out of the car following post-race checks.

   As a result, the FIA has excluded Sebastian from qualifying and we will withdraw the car from Parc Ferme in order to investigate further. Therefore Sebastian will start from the pit lane for tomorrow’s race.

   sursa http://www.formula1.com/news/headlines/2012/11/14018.html

 6. Post By F1 Manager

  Initial s-a anuntat ca va pleca de pe locul 24. Nu stim daca nu cumva faptul ca pleaca de la boxe este decizia echipei care astfel poate sa mai faca anumite modificari care altfel sunt interzise de regulament. In Barcelona credem ca Lewis a plecat de pe grila si nu de la boxe pentru aceasi problema.

 7. In Barcelon Lewis a plecat de pe locul 24 pentru „fapta” similara.
  Seb pleaca de la boxe pentru ca asta a fost decizia lui Horner. Se pare ca vor sa-i schimbe si cutia de viteze si acesta este motivul real al renuntarii locului de pe grila.

Comments are closed.