A murit Sir Stirling Moss, o legendă a Formulei 1

Legenda britanică a curselor auto, Sir Stirling Moss, a murit, la vârsta de 90 de ani, în urma unei suferințe îndelungate.

Moss este considerat în unanimitate drept unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din toate timpurile, chiar dacă nu a câștigat Campionatul Mondial. A fost mereu un pilot fidel mașinilor britanice.

Moss a stat internat 134 de zile, după ce a suferit o infecție toracică, în timp ce se afla în vacanță în Singapore, în decembrie 2016. S-a retras din viața publică în ianuarie 2018 din cauza problemelor de sănătate.

Fosta echipă a lui Moss, Mercedes, a transmis că sportul cu motor „a pierdut nu doar o legendă adevărată, ci și un domn”. Campionul de F1 din 1996, Damon Hill, a declarat că Moss„ a lansat toate celelalte cariere ale piloților de curse britanice, care au continuat să devină campioni mondiali”.

Moss a câștigat 16 dintre cele 66 de curse de F1 în care a concurat între 1951 și 1961 și a devenit primul pilot britanic care a câștigat un Grand Prix acasă, în 1955, la Aintree.

În 1958, a pierdut celebrul titlu de F1 în fața compatriotului Mike Hawthorn.

De patru ori premiat în campionatul piloților din F1, Moss a fost numit de BBC Sports „Personalitatea Anului” în 1961 și a devenit Cavaler al Coroanei Britanice în 2000.

Britanicul a fost și un pilot de raliu de excepție și în 1955 a stabilit un nou record de cursă, în câștigarea celebrei Mille Miglia, o cursă de 1.000 de mile în jurul Italiei.

2 comentarii

  1. Post By daniel

    RIP.

  2. Dumnezeu sa îl hodine! Caracter aparte și mare pilot.

Comments are closed.