Acord pentru păstrarea MP al Marii Britanii de la Silverstone

Pentru păstrarea Marelui Premiu de Formula 1 de la Silverstone, din Marea Britanie, un nou acord urmează să fie semnat în această săptămână.

Negocierile s-au derulat până în ultima clipă pentru a găsi o modalitate de a continua cursa de la Silverstone, acolo unde, în 1950, avea loc prima cursă din istoria Formulei 1.
Cu evenimentul care bate la ușă, în acest weekend, șeful F1, Chase Carey, s-a întâlnit săptămâna trecută cu cei care doresc să susțină viitorul curselor de la Silverstone. Vineri, Grupul de parlamentari britanici pentru Formula 1, din Parlamentul britanic, a împărtășit pe social media o fotografie alături de Carey, care susține că ambiția sa a fost de a „proteja cursa”.

La întâlnire a fost prezent și David Richards, fostul șef al echipei British American Racing, în prezent șeful Motor Sports Association. Acesta a declarat pentru Sportsmail că viitorul evenimentului este asigurat, însă un anunț oficial privind cursa de la Silverstone este așteptat în următoarele zile. „Sunt foarte optimist că se va ajunge la o concluzie bună înaintea Marelui Premiu”, a declarat Richards.

Spre deosebire de multe curse din calendarul F1, inclusiv cea din Australia, Marele Premiu al Marii Britanii nu primește fonduri guvernamentale, fiind finanțat doar de British Racing Drivers’ Club, proprietarul circuitului de la Silverstone.

Conform informațiilor de presă, evenimentul de anul trecut a costat 17 milioane de lire sterline, peste 140.000 de oameni asistând la circuitul englez.

Prin aplicarea „clauzei de pauză”, a fost posibilă absența Marelui Premiu al Marii Britanii din calendarul curselor de F1, aici nemaiavând loc nicio cursă ”acasă” pentru șapte dintre cele 10 echipe actuale de Formula 1.