Bottas își păstrează locul la Mercedes și în 2020

După mai multe luni de speculații, a venit și confirmarea: Valtteri Bottas își va păstra locul la Mercedes pentru sezonul 2020.

Francezul Esteban Ocon, pilotul de rezervă al Mercedes, care spera un un „volan” de titular în echipă, va pilota pentru Renault.

Bottas este în cel de-al treilea sezon al său la Mercedes, înlocuindu-l pe Nico Rosberg după ce germanul s-a retras în urma câștigării singurului Campionat Mondial.

După ce a câștigat trei curse în primul său an, finlandezul nu a reușit să înregistreze o victorie în sezonul din 2018, dar a revenit în formă în 2019, câștigând două din primele patru curse. Bottas a început să-și mai piardă din formă, iar Max Verstappen îi suflă în ceafă pentru poziția a doua în Campionatul piloților. După ce a terminat doar pe locul 8 în Ungaria, speculațiile privind viitorul său au luat amploare.

Esteban Ocon era dat favorit să-l înlocuiască pe Bottas, fiind rezerva Mercedes în acest sezon, dar performanța lui Bottas a fost suficientă pentru a-i menține locul pentru un al patrulea sezon la Mercedes.