Verstappen, „enervat” de Hamilton, câștigătorul cursei de pe Hermanos Rodriguez. Clasamentul de la MP al Mexicului

Pilotul britanic Lewis Hamilton de la Mercedes a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului, duminică, pe circuitul Hermanos Rodriguez, dar va trebui să mai aştepte pentru a intra în posesia celui de-al şaselea său titlu de campion mondial. Hamilton a dominat cursa graţie unei alegeri inteligente a pneurilor, care i-a permis să treacă linia de sosire cu avans ceva mai mic de două secunde faţă de germanul Sebastian Vettel(Ferrari).

Pe poziţia a treia s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas de la Mercdes, singurul care îi mai poate ameninţa supremaţia lui Hamilton până la finalul acestui sezon.

Ajuns pe locul 6, Max Verstappen recunoaște că ar fi trebuit să încetinească la sosirea la locul accidentului lui Valtteri Bottas, în calificări, dar consideră și că Lewis Hamilton ar fi trebuit să fie sancționat pentru că nu a încetinit.

La MP al Mexicului, Verstappen a fost privat de pole position, iar comisarii de cursă au decis sancționarea pilotului Red Bull pentru că nu a respectat steagul galben. Verstappen a fost chemat de comisarii de cursă, la aproximativ două ore după încheierea ședinței de calificări, și a fost sancționat cu trei locuri pe grila de start.

Olandezul a revăzut incidentul după cursa de duminică și a spus că nu este de acord cu sancțiunea comisarilor de cursă, pe care o consideră inechitabilă.
„Regulamentul este foarte clar. Singurul lucru pe care vreau să-l spun, pentru că au fost o mulțime de comentarii despre asta, da, ar fi trebuit să încetinesc, dar toată lumea ar trebui să facă la fel”, a comentat Verstappen.

„Știu că Vettel a făcut-o, dar o mașină argintie nu a făcut-o și nu a primit nicio penalizare, iar asta mă deranjează”, a continuat pilotul Red Bull.

Clasamentul Marelui Premiu al Mexicului

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 
2. Sebastian Vettel (Germania/Ferrari) 
3. Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes)
4. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) 
5. Alexander Albon (Thailanda/Red Bull-Honda) 
6. Max Verstappen (Olanda/Red Bull-Honda) 
7. Sergio Perez (Mexic/Racing Point-Mercedes)
8. Daniel Ricciardo (Australia/Renault) 
9. Pierre Gasly (Franţa/Toro Rosso-Honda) 
10. Nico Hülkenberg (Germania/Renault)