Verstappen și succesul Red Bull nu conving Honda să rămână în F1

Masashi Yamamoto, șeful Honda, spune că Max Verstappen și succesul recent al echipei Red Bull nu vor convinge producătorul japonez să-și reconsidere viitorul în Formula 1.

Declarația sa vine după ce Helmut Marko, șeful Red Bull, a sugerat că echipa va ieși din F1 dacă Honda decide să facă la fel, în conformitate cu noile reglementări din 2021, pe care Liberty Media le-a publicat la MP al Statelor Unite. Christian Horner a făcut, de asemenea, comentarii în acest sens, în marja victoriei lui Verstappen de la MP al Braziliei, în ideea că ar putea convinge Honda să rămână în F1 dincolo de sfârșitul anului viitor.

Yamamoto spune însă că succesul trebuie să se echilibreze cu costurile de aprovizionare, atât cu Red Bull, cât și cu echipa soră Toro Rosso pentru anii următori. „Am început să calculăm care vor fi costurile cu reglementările viitoare”, a declarat Yamamoto pentru Motorsport.com.

„Am observat că este foarte greu pentru toți producătorii de mașini din acest moment, din cauza schimbării mediului pentru electrificare. Deci, ne rezumăm la costul de dezvoltare și avem discuții pe plan intern”, a adăugat șeful Honda. ”Să câștigăm este prioritatea noastră. După ce am decis să participăm, încercăm doar să câștigăm. Dar și mai important este un echilibru cu costurile. Trebuie un buget mai mare pentru a accelera dezvoltarea și a avea mai mulți piloți buni”.