Vettel se vede la Ferrari și după încheierea contractului în 2020

Pe fondul speculațiilor privind viitorul pilotului german, Sebastian Vettel a declarat că ar putea rămâne la Ferrari  și după încheierea contractului său în 2020 cu cea mai cunoscută echipă de F1.

Pentru cvadruplul campion mondial este o perioadă dificilă, părând că-și pierde influența în mass-media din Italia și încercând să-și mențină statutul de numărul 1 în cadrul echipei de la Maranello.

Câștigătorul de la Spa-Francorchamps, Charles Leclerc, rămâne și el pe poziții. „Mă văd la Ferrari și peste cinci ani, și chiar ca și campion mondial”, a spus tânărul de 21 de ani la festivitățile din Italia ale echipei. La evenimentul de la Milano au participat mulți foști piloți Ferrari, inclusiv Eddie Irvine, Jean Alesi și Alain Prost, și chiar fostul președinte Luca di Montezemolo.

Întrebat despre cum se descurcă Leclerc, Montezemolo a comentat: „Îmi amintește de tânărul Lauda, ​​care învață rapid din greșelile sale.”

Publicul italian de F1 analizează situația actuală a Ferrari, iar Vettel insistă că poate juca în continuare un rol principal. ”Este foarte important să lucrăm împreună, în special pentru dezvoltarea mașinii”, a spus Vettel referindu-se la Leclerc.

Pus să promită că va câștiga cursa de acasă, de duminică, cu Ferrari, Vettel a declarat: ”Unui german îi este greu să promită ceva, dar sunt foarte fericit aici, mă simt acasă. Este o familie”.