10+1 lucruri interesante despre Australia 2013

10+1 lucruri interesante despre cursa din Australia:

Doar de trei ori in istoria F1 a fost nevoie ca, din cauza ploi, calificarile sa aiba loc duminica. Interesant este ca toate cele 3 calificari au fost castigate de piloti germani: 2004 Suzuka – Schumacher, 2010 Suzuka Vettel, iar saptamana  trecuta tot Vettel a pornit din pole

Kimi Raikkonen a ajuns la a 20-a victorie in cariera sa din F1, ajungand astfel la egalitate cu compatriotul sau, Mika Hakkinen.

Dupa 2007, acum pentru a doua oara a castigat prima cursa Kimi. Ca si atunci si acum Alonso a terminat pe locul 2, in ambele ocazii a fost prima cursa dupa retragerea lui Michael Schumacher.

Suntem abia dupa prima cursa e drept insa Kimi conduce clasamentul pilotilor. Acest lucru nu i s-a mai intamplat din 2008 de la MP al Turciei.

Podiumul din acest weekend a fost similar cu cel din Abu Dhabi din 2012.

Adrin Sutil a revenit in F1, dar nu oricum. Pentru  prima oara in viata sa a condus o cursa de F1 (11 ture la rand). Pentru aceasta performanta a trebuit sa astepte 91 de curse, la fel de mult ca si pilotul german Nick Heidfeld.

Cursa de saptamana trecuta a fost condusa de 7 piloti. Pana acum doar de trei ori au ajuns asa multi piloti in pozitia nr.1 si doar o singura data s-a intamplat ca o cursa sa aiba 8 lideri (1971 – Italia).

Nici un pilot al echipei Ferrari nu a avut asa serie lunga fara victorie ca Felipe Massa(68 curse), dupa el Jean Alessi-67 de curse).  O mica bucurie totusi ar putea fi pentru Massa: a ajuns pt prima oara in pozitia de lider in cursa de la Australia.

Nico Hulkenberg a participat de 3 ori la MP al Australiei, dar pana acum nu are nici un tur inregistrat in ziua cursei. (de doua ori a abandonat in primul tur, iar acum nu a putut lua startul)

Datorita locului 9 a lui Jenson Button, Mclaren a ajuns la o serie de 59 de curse terminate in puncte.

+1) Pe podium au fost din nou trei campioni, dar acum pentru prima data in istorie s-a intamplat ca fiecare campion sa stea pe treapta corespunzatoare numarului de titluri.

Multumim colaboratorului  MCS care a venit cu propunerea acestui nou subiect si care ne-a asigurat ca dupa fiecare cursa va realiza pentru cititorii Play F1 Manager un material similar.

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Multumesc, foarte interesante aceste „coincidente”.

Comments are closed.