Austin – schimbul de pneuri şi lupta din interiorul echipei

Aceasta fiindcă primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău! Şi o nevoie de punctare a piloţilor este necesară pentru a vedea talent şi acolo unde maşina este mai slabă.

Schimbul de pneuri – vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superușoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică nota 6 este maxim şi nota 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

Omul cursei din Austin: Lewis Hamilton şi Felipe Massa.

Red Bull: Vettel – Webber

Deşi Webber a avut un start bun, perfect pentru colegul său el nu obţine punctul nostru dar câştigă pneurile uşoare. Vettel ia punctul din Austin împreună cu pneurile uşoare. A plecat primul, în evident cea mai rapidă maşină de pe circuit însă nu a reuşit să îşi conserve poziţia.

Scor Austin 1 – 0

Scor general 15 – 6

McLaren: Button – Hamilton

În clasamentul F1 Manager Hamilton mai obţine un punct şi pneurile superuşoare evident. Greu însă este cu Jenson. Totuşi pentru depăşirile făcute şi pentru curajul avut îi acordăm şi lui aceleaşi pneuri rapide ca şi colegul său.

Scor Austin : 0 – 1

Scor general 7 – 14

Ferrari: Alonso – Massa

Credem că nici cel mai îndârjit suporter al lui Alonso nu ar face altceva decât ceea ce facem noi şi anume să acorde punctul lui Massa împreună cu pneurile roşii, pe când Fernando le ia doar pe cele galbene. A obţinut locul maxim care putea să îl obţină, nu însă şi timpii pe circuit pe care i-a obţinut Felipe.

Scor Austin 0 – 1

Scor general 14 – 6

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Aici e râsu plânsu. Schuamcher cu altă maşină l-a bătut rău pe Rosberg în calificări şi acesta cu altă maşină a fost mult mai rapid în cursă decât colegul său. Am putea să nu îi punctăm sau să îi punctăm pe ambii. Aceasta nu schimbă cu nimic faptul că adesea erau cei mai lenţi de departe dintre toate maşinile de pe circuit. Sigur în faţa celor 3 echipe codaşe dacă asta îl încalzeşte cu ceva pe Hamilton. E clar că au o maşină proastă şi au făcut ce au putut cu ea. Pneurile cu talon galben la ambii?!

Scor Austin 1 – 1

Scor general 11 – 10

Renault: Raikonnen – Grosjean

Aici e mai greu şi deşi vom supăra suporterii finalndezului, îl vom puncta doar pe francez. Mai bun în calificări şi mai bun în cursă, chiar dacă a greşit. Pneurile uşoare la ambii piloţi.

Scor Austin 0 – 1

Scor general 14 – 7

Sauber: Kobayasi – Perez

Sergio Perez. Pneurile uşoare şi cele medii pentru Kamui.

Scor Austin 0 – 1

Scor general 8 – 10

Force Austin: Di Resta – Hulkenberg

Nico nu mai are nici o inhibiţie în cadrul echipei şi domină clar această a două jumătate a sezonului. L-a pus bine în umbră pe colegul său Paul. Pneurile superuşoare şi pneurile medii.

Scor Austin 0 – 1

Scor general 8 – 11

Toro Rosso: Ricciardo – Vergne

În momentul abandonului lui Vergne, Daniel era deja în faţa sa. Ambii doar pneurile uşoare dar punctual îl ia Ricciardo.

Scor Austin 1 – 0

Scor general 13 – 8

Williams: Maldonado – Senna

Luptă frumoasă şi la limita între cei doi, dar duelul roată la roată aşa în cadrul echipei nu am mai văzut de mult. Poate de pe vremea “unchiului” şi a “profesorului”. Pentru asta ambii iau pneurile superuşoare.

Scor Austin 1 – 0

Scor general 11 – 9

Caterham: Kovalainen – Petrov

Kovalainen. Pneurile uşoare şi la fel colegul său.

Scor Austin 1 – 0

Scor general 11 – 8

Marussia: Glock – Pic

Glock. Pneurile superuşoare şi cele uşoare Pic.

Austin 1 – 0

Scor general 14 – 5

HRT: De la Rosa – Karthikeyan

De la Rosa. Uşoare şi medii.

Scor Austin 1 – 0

Scor general 15 – 1