Bahrain 2014 – notele acordate piloţilor şi lupta din interiorul echipei

De Ce? Fiindcă e nevoie să se vadă valoarea piloţilor şi acolo unde monopostul nu este competitiv. şi fiindcă primul pe care trebuie să îl învingi în Formulă 1 este coechipierul tău!

Schimbul de pneuri – vom acordă pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare Mare Premiu. Cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superusoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică nota 6 este maxim şi nota 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

(+) Pilotul cursei: Sergio Perez.

(-) Şoferul cursei: Pastor Maldonado.

Nota spectacolului din cursă: 8 din 10. Dolce Sport a transmis o cursă pe cinste într-un moment dificil al Formulei 1 când contestațiile veneau din toate părțiile. Am fost şi noi entuziasmați de cursă însă păstrând proporțile, cele mai frumoase lupte au fost între colegii de echipă. E bine, dar se poate şi mai bine și sperăm că vom avea parte de tot mai mult suspans la cursele de Formula 1 alături de Dolce Sport.

Red Bull: Vettel nota 4 (10, 6) – Ricciardo nota 6 (13, 4)

Frumos din partea lui Sebastian Vettel că a recunoscut faptul că Ricciardo a reuşit să scoată din maşină mai mult decat el în cursa din Bahrain. Daniel Ricciardo a mers fără nici un fel de complexe, cu multă determinare şi dacă prima dată şi-a depăşit colegul fiind lăsat de acesta, a doua oară a fost o luptă elegantă în care Daniel a fost mai bun. Ricciardo l-a învins clar şi în calificări pe multiplul campion mondial. Oare ce va fi în urmatoarele curse?

Bahrain 0 – 1

General 1 – 2

Mercedes: Rosberg nota 6 (1, 2) – Hamilton nota 6 (2, 1)

În cadrul echipei Mercedes oferim nota maximă ambilor piloţi dar punctul victoriei din echipa îl primeşte doar Lewis Hamilton. O luptă extraordinară în care nici unul nu a cedat până în penultimul tur cand Nico şi-a încetat atacul asupra colegului său şi s-a mulţumit cu locul 2. Dar aceşti doi piloţi alături de ceilalţi ne-au pus în faţă o cursă istorică în unul din cele mai dificile momente din istoria Formulei 1.

Bahrain 0 – 1

General 1 – 2

Ferrari: Alonso nota 5 (9, 9) – Raikkonen nota 5 (5, 10)

În multe momente ale cursei maşina Ferrari era mai rapidă doar decât Caterham, Marussia şi Sauber şi după ce aceştia din urmă au abandonat, cei de la Ferrari aveau timpi mai lenţi decât maşinile Lotus. La televizor s-a prins figura lui Luca Montezemollo în momentul depăşirii unui Ferrari de către o maşină Force India şi indignarea lui a spus totul. De fapt înainte de jumătatea cursei preşedintele Ferrari a plecat declarând că nu e mare lucru de făcut şi că “este foarte dureros pentru mine să văd maşina Ferrari aşa de lentă pe linile drepte”. Punctul F1 Manager îl primeşte Alonso fiindcă a reuşit să termine cursa în faţa colegului său şi nota 5, echivalentul pneurilor uşoare o primesc ambii piloţi. O primesc cu mare îngăduinţă.

Bahrain 1 – 0

General 3 – 0

McLaren: Button nota 6 (7, 17)  – Magnussen nota 5 (9, 18 )

McLaren nu a arătat aşa rău cum o arată rezultatele din cursă, fiindcă ambele maşini au fost nevoite să abandoneze din pricina unui ‘clutch’. Button în formă şi desi a terminat cursa din pricina unui abandon ethnic, a declarat că F1 de azi nu a fost cu nimic mai prejos decât Formula 1 de altădată. Ei, şi nouă ne-a plăcut cursa dar să păstrăm proporţile, nici chiar aşa. Au fost vremuri în care se luptau pentru locul 1 într-o cursă 4 monoposturi de la echipe diferite şi nu doar colegii de echipa.

Bahrain 1 – 0

General 2 – 1

Lotus: Grosjean nota 6 (16, 12) – Maldonado nota 1 (17, 14)

Pastor Maldonado ar trebuii să se ducă acasă împreună cu cele 35 de milioane de usd pe care le plimbă cu el de la o echipă la alta, an de an. Şi dacă e ceva pentru care ne pare bine că echipa Lotus se chinuie cu o maşină mediocră este faptul că astfel Maldonado nu are o maşină competitivă cu care să se umfle în pene. Modul cum a intrat în Gutierrez şi modul cum apoi a dat vina pe acesta sunt dincolo de penibil. De Grosjean ne pare însă rău că nu are la dispozitie o maşină mai competitivă cu care să işi arate valoarea aşa cum a făcut-o şi anul trecut. Poate din Spania încolo să reuşească să intre în puncte.

Bahrain 1 – 0

General 3 – 0

Force India: Hulkenberg nota 5 (11, 5) – Perez nota 6 (4, 3)

Am estimat că Nico îl va învinge cu greu pe Sergio, dar că o va face. Însă iată că şi în cursă şi în calificări am văzut un Perez plin de incredere şi cu multa viteză în vârful bocancului şi care şi-a învins colegul de echipă într-un mod categoric. Cu siguranţă după această cursă nu îi pare rău că a plecat de la echipa McLaren.

Bahrain 0 – 1

General 2 – 1

Sauber: Sutil nota 4 (22, 22) – Gutierrez nota 5 (15, 19 )

Gurierrez primeşte punctul nostru pentru cursa din Bahrain. Oare pricina pentru care se chinuie atât de mult şi masinile Sauber să fie motorul Ferrari? Suntem convinşi că în mare parte da.

Bahrain 0 – 1

General 1 – 2

Williams: Massa nota 5 (7, 7) – Bottas nota 4 (3, 8)

Este adevărat că cei de la Williams au fost cei mai dezavantajaţi de ieşirea maşinii de siguranţă în momentul cand Maldonado l-a rasturnat pe Guttierez. Fără acest incident ar fi putut ca ambii piloţi să fie mai sus în cursă; dar dacă ne uitam la locul în care se afla Williams anul trecut, acest rezultat (locurile 7 şi 8) nu este tocmai unul rau.

Bahrain 1 – 0

General 3 – 0

Toro Rosso: Kvyat nota 6 (12, 11) – Vergne nota 5 (14, 21)

Kvyat peste Vergne, dar Toro Rosso mult sub forma arătată în prima cursă din Australia. Este evident că principile după care e construită maşina Toro Rosso sunt aceleaşi cu cele ale monopostului RB. Unde sunt competitive unele sunt şi celălalte.

Bahrain 1 – 0

General 1 – 2

Marussia: Bianchi nota 4 (19, 16) – Chilton nota 5 (21, 13)

Chilton este constant şi prin pozitia a XIII-a obţinută în cursa de Duminica a readus echipa Marussia pe locul 10 în faţa celor de la Caterham. Nu îi oferim nota maxima fiindcă este batut în calificări constant şi la distanţă de colegul său Jules Bianchi.

Bahrain 0 – 1

General 1 – 2

Caterham: Kobayashi nota 6 (18, 15) – Ericcson nota 4 (20, 19)

Japonezul conduce lupta din propria echipă însă cu siguranţă şi-ar dori mai mult decât obţine  în prezent.

Bahrain 1 – 0

General 3 – 0