Bahrain 2015 – notele piloţilor şi lupta dintre coechipieri

De Ce? Fiindcă e nevoie să se vadă valoarea piloţilor şi acolo unde monopostul nu este competitiv. Şi fiindcă primul pe care trebuie să îl învingi în FormulA 1 este coechipierul tău!

Schimbul de pneuri – vom acordă pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare Mare Premiu. Vom folosi scara de evaluare de la 1 la 6, acest lucru însemnănd că 6 este cea mai mare notă pe care noi o atribuim pentru cea mai bună prestaţie (monopostul este echipat cu pneuri super uşoare) şi 1 este cea mai mică notă atribuită de noi pentru cea mai slabă prestaţie (monopostul este echipat cu pneuri de ploaie). Nu vom lua în consideraţie prestaţia maşinii sau alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

(+) Pilotul cursei: Lewis Hamilton. A castigat 3 curse si nu a primit din partea noastra niciodata premiul de pilotul cursei. Si cursa asta nu i-a fost uşor. Ar fi primit-o Rosberg dacă ar fi avut în calificări un tur cronometrat apropiat de Hamilton, nu la jumătate de secundă. De menţionat şi Raikkonen, Massa, Alonso şi Kvyat.

(-) Şoferul de taxi: Pastor Maldonado. Fără alte comentarii. Dar și echipa Toro Rosso împreună cu Renault.

Depășirea cursei: Nico Rosberg asupra piloţilor Ferrari, în special cea făcută asupra lui Vettel după ultimul schimb.

Nota spectacolului din cursă: 7.

Lupta dintre coechipieri:

Mercedes: Hamilton nota 6 (1, 1) – Rosberg nota 6 (3, 3)

Rosberg a făcut o cursă mai bună decât colegul său și a fost agresiv așa cum ne place să îl vedem de fiecare dată, însă calificările lui sunt slabe în acest an și asta îngrijorează. Fiindcă aici l-a bătut măr anul trecut pe Lewis care pare de neoprit și conduce excelent însă știm că va avea momentele sale de ezitare.

Bahrain 1 – 0

General 4 – 0

Red Bull: Ricciardo nota 6 (7, 6) – Kvyat nota 6 (17, 9)

Bine că motorul lui Daniel Ricciardo a cedat la sfârșitul cursei și nu mai repede cu 200m.

Bahrain 1 – 0

General 3 – 1

Williams: Massa nota 6 (19, 10) – Bottas nota 6 (5, 4)

Massa a avut un ritm foarte bun de cursă și a fost bătut de colegul său datorită plecării sale de pe linia boxelor, dar punctul merge la Valtteri care s-a apărat foarte bine în fața lui Vettel.

Bahrain 0 – 1

General 2 – 2

Ferrari: Vettel 4 (2, 5) – Raikkonen nota 6 (4, 2)

Nu criticile asupra lui Sebastian din afară ne intereseaza ci ceea ce a zis Arrivabene. A lăsat să se înțeleagă ca germanul a comis două mari greșeli și că una dintre ele este legată de faptul că nu  ascultat când să vină la boxe și a intrat mai repede.

Bahrain 0 – 1

General 3 – 1

McLaren: Button nota – (-, -)  – Alonso nota 6 (14, 11)

Chiar ne-am dorit ca o mașină din fața lui Alonso să abandoneze pentru a obține primul punct spaniolul. Sunt șanse să îl obțină acasă în Spania.

Bahrain 0 – 0

General 0 – 2

Force India: Hulkenberg nota 5 (8, 13) – Perez nota 6 (11, 8)

Interesant cum Hulkenberg s-a plâns de faptul că mașina a fost foarte greu de condus în cursă și departe de ceea ce a avut sub el în calificări. Nu a avut nici o problemă tehnică ci doar lipsă de aderență, probleme pe care Perez se pare că nu le-a avut.

Bahrain 0 – 1

General 1 – 3

Lotus: Grosjean nota 6 (10, 7) – Maldonado nota 3 (16, 15)

Romain merită o mașină mai bună, însă nu doar el ci și alții din lumea motorsportului.

Bahrain 1 – 0

General 4 – 0

Toro Rosso: Sainz nota 6 (9, 19) – Verstapen nota 5 (15, 18)

Dezastru pentru Toro Rosso.

Bahrain 1 – 0

General 3 – 1

Sauber: Nasr nota 5 (12, 12) – Ericsson nota 5 (13, 14)

Frumoasă depășirea lui Felipe Nasr asupra conaționalului său, Felipe Massa.

Bahrain 1 – 0

General 3 – 1

Manor: Merhi nota 4 – (19, 17) – Stevens nota 6 – (18, 16)

Bahrain 0 – 1

General 0 – 2

 

 

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Frumos articol.
    La sectiunea „Şoferul de taxi” daca ati amintit de echipa Toro Rosso cred ca si mai „soferi” au fost cei de la Mercedes AMG. Au reusit contraperformanta de a-l scoate dupa Vettel de doua ori pe Nico la care se adauga problemele de franare ale ambelor monoposturi datorate unor modificari aduse de care se stia ca s-ar putea sa nu fie fiabile. Au reusit sa termine cursa dar daca mai erau 2-3 ture cred ca pierdeau si locul 1.

Comments are closed.