Bahrain – lupta din interiorul echipei

Primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău!

Red Bull: Vettel – Webber

Vettel a câştigat prima luptă în calificări din acest sezon în faţa colegului său şi mai important decât atât a câştigat-o în faţa tuturor rivalilor săi. A făcut o cursă foarte bună şi a terminat în faţa lui Webber, obţinând şi prima victorie din acest sezon. Punctul din Bahrain merge la Sebastian. Modificările făcute la mașină îi priesc lui Vettel. A fost cu jumătate de secundă mai rapid ca Webber pe durata întregii curse. Mici modificări fac o mare diferență în acest sezon așa cum chiar Vettel a declarat și a dovedit-o în cursa de Duminică.

Scor Bahrain 1 – 0

Scor general 2 – 3

 

McLaren: Button – Hamilton

Este drept că Hamilton este foarte greu de bătut în calificări de către oricine, deci este greu şi pentru Button să îl învingă. Însă în cursă Jenson, deşi cu un start slab a reuşit să fie în faţa lui Hamilton – care a avut probleme la boxe în două rânduri – până în ultimele 4 tururi. Apoi şi Button a avut probleme cu maşina şi nu a mai încheiat cursa. Hamilton a câştigat în faţa colegului său dar suntem siguri că nu aşa şi-ar fi dorit să o facă, de pe poziţia a opta.

Scor Bahrain : 0 – 1

Scor general 2 – 2

[break]

Ferrari: Alonso – Massa

De data aceasta Felipe a fost la peste jumătate de secundă în spatele colegului său în calificări, dar în cursă a stat lipit de Alonso şi ambii au avut un start foarte bun. Massa a întâmpinat şi o problemă la boxe, când a intrat pentru schimbul de pneuri. Alonso a reuşit însă să îl domine pe Felipe în întregul Mare Premiu, dar ritmul din cursă a fost încurajator pentru Ferrari și pentru Massa care uneori era mai rapid ca si colegul său.

Scor Bahrain 1 – 0

Scor general 4 – 0

[break]

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Până la urmă totuşi mult lăudata fiabilitate a monopostului Mercedes nu este chiar aşa cum zic inginerii germani. În a patra cursă a sezonului a treia problemă tehnică. Tot Schumacher dar de data asta în calificări, când nu i-a funcţionat aripa mobilă spate şi nu doar atât, lui Rosberg în ultimul tur i s-a spart evacurea, probabil că dacă ar mai fi fost un tur … Oricum locul 5 pentru Nico este un rezultat excelent şi încurajator pentru Mercedes în condițiile de cursă date. Nico ia şi punctul nostru.

Scor Bahrain 0 – 1

Scor general 2 – 2

[break]

Renault: Raikkonnen – Grosjean

Da, ne bucurăm că l-am văzut pe Kimi pe podium, ne bucurăm că el nu a fost foarte bucuros şi a spus că nu au avut destulă viteză, deci iată că cere mai mult de la echipă şi de la el. A plecat de pe locul 11 şi a reuşit să obţină locul 2 în cursă, ceea ce este un prim podium cu atât mai frumos cu cât a fost împărţit cu colegul său. Bravo Kimi.

Scor Bahrain 1 – 0

Scor general 3 – 2

[break]

Force India: Di Resta – Hulkenberg

Hulkenberg nu reuşeşte să îşi învingă colegul în calificări momentan şi din păcate pentru el, nici în cursă. Di Resta a terminat pe locul 6 în cursă reuşind să meargă pe o strategie cu doar două opriri, pe când colegul său a pierdut multe poziţii la start şi  nu a reuşit să obţină decât locul 12.

Scor Bahrain 1 – 0

Scor general 4 -0

[break]

Sauber: Kobayasi – Perez

Perez a câştigat calificările în faţa lui Kobayashi dar şi în cursă a reuşit să stea în faţa colegului său, fiind foarte aproape de a smulge ultimul punct de la Schumacher. Oricum, după McLaren sunt următoarea dezamăgire din această cursă, ritmul lor fiind mai lent decât cel cu care ne-au învăţat în cursele anterioare. 

Scor Bahrain 0 -1

Scor general 2 – 2

[break]

Torro Rosso: Ricciardo – Vergne

Vergne a avut nişte calificări foarte slabe în comparaţie cu colegul său, rezultat pentru care nici el nu a găsit vreo explicaţie. Apoi, deşi pe grilă i-au separat 17 poziţii Vergne a venit în cursă în faţa lui Ricciardo şi a terminat pe locul 14. Deci îl punctăm pe tânărul francez, care reuseste curse mai bune ca si Ricciardo.

Scor Bahrain 0 -1

Scor 1 – 3

[break]

Williams: Maldonado – Senna

Două abandonuri la Williams. Poate că ei sunt o dezamăgire mai mare decât Sauber pentru această cursă. Îl punctăm pe Senna fiindcă a reuşit să câştige pentru prima dată în acest sezon calificările în faţa colegului său.

Scor Bahrain 0 -1

Scor general 1 – 3

[break]

Caterham : Kovalainen – Petrov

Kovalainen are 4-0 în calificări reuşind să îl elimine pe Schumacher pentru numai 0,017s din prima sesiune de calificări, dar datorită unui contact avut în primul tur a intrat la boxe şi a terminat cu o poziţie mai în spate decât Petrov. 

Scor Bahrain 0 – 1

Scor general 1 – 3

[break]

Marussia: Glock – Pic

HRT  De la Rosa – Karthikeyan

Ne temem că la Marrusia şi la HRT o să copiem de fiecare dată acelaşi lucru. Glock şi De la Rosa în faţă şi în cursă şi în calificări în faţa colegilor săi.

Scor Bahrain 1 – 0

Scor general 4 – 0