Barcelona 2012: cursa cu nici un favorit

Intr-adevar din acest punct de vedere Pirelli merita aplauze: nu exista un favorit cert pentru cursa de astazi ce va incepe la ora 15, ora Romaniei.

Pilotii, inginerii, directorii echipelor si insusi cei de la Pirelli nu inteleg pe deplin functionarea pneurilor.

„Va spun acum cu toata sinceritatea, nu avem nici cea mai mica idee cine va beneficia de pe urma faptului ca vremea se va raci” a declarat poate cel mai direct pilot din campionatul de F1, Mark Webber.

Magazinul german „Auto Motor und Sport” spun si ei fiind mirati de situatie: „Vettel nu stie de ce brusc a inceput sa piarda balansul masinii in timpul calificarilor. Jenson Button nu are nici o idee de ce nu a putut genera caldura in pneuri la o temperatura a pistei de 40 grade Celsius. William nu inteleg de ce Pastor Maldonado a obtinut al doilea cel mai rapid tur in calificari. Ingineii Mercedes au fost neoviti sa admita ca nu au inteles pneurile Pirelli.”

Bob Bell a zambit dand din colt in colt: „daca le-am fi inteles am fi obtinut prima pozitie. Dar chiar si cei de la Pirelli nu stiu toate raspunsurile.”

In ziarul brazilian O Estado de S.Paulo, Livio Oricchio estimeaza ca sunt pana la 12 candidati pentru victorie. „O grila nebuna” a spus fostul pilot de F1 Patrick Tambay pentru RMC Sport „si inca nu s-a terminat.”

Va fi Michael Schumacher si mai critic dupa ce nu a alergat in ultima sesiune din calificari pentru a pastra pneuri noi pentru cursa?

„Voi ramane cu ceea ce am zis deja” a marturisit germanul aseara tarziu.

Si totusi: cei de la Lotus au aratat o forma buna in toate cursele, la fel si McLaren cu exceptia cursei din Bahrain dar ei pleaca de pe pozitii incredibile pentru aceasta echipa, locurile 10 si 24. Vor provoca din nou cei de la Sauber supriza sau Maldonado ne va arata ca nu este intamplatoare pozitia obtinuta ieri? Ori Mercedes la o temperatura a pistei apropiata de cea din China va avea un ritm debordand de neoprit? Sau in sfarsit, Alonso va face o tara sa sarbatoreasca in aceasta seara?

 

Un comentariu

  1. Post By tataie30

    foarte bune analizele, bravo! va multumim pt ceea ce faceti

Comments are closed.