Brazilia – schimbul de pneuri şi lupta din interiorul echipei

Aceasta fiindcă primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău!

Şi o nevoie de punctare a piloţilor este necesară pentru a vedea talent şi acolo unde maşina este necompetitivă.

Schimbul de pneuri – vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superușoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică nota 6 este maxim şi nota 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

Omul cursei din Brazilia: Michael Schumacher şi Felipe Massa.

Red Bull: Vettel – Webber

Mark Webber din păcate a comis mici greşeli care l-au costat podiumul. Dar a fost mai rapid în calificări decât Vettel şi în cursă a terminat în faţa lui. Astfel că australianul primeşte ultimul punct al sezonului şi pneurile uşoare la fel ca şi colegul său.

Scor Brazilia 0 – 1

Scor general 15 – 7

McLaren: Button – Hamilton

În echipa McLaren este cel mai greu de a acorda punctul. Hamilton cu un vârf de ac mai rapid ca Button în calificări şi în cursă – după primul schimb de pneuri a fost superior – însă în prima şi ultima parte Button a fost imperial. Drept e şi că în contactul dintre el şi Hulkenberg,  Lewis nu a avut nici o vină. Ambii iau pneurile superuşoare şi ambii primesc câte un punct F1 Manager.

Scor Brazilia : 1 – 1

Scor general 8 – 15

Ferrari: Alonso – Massa

Nu vrem să îl necăjim şi noi pe Alonso mai mult decât este, dar îi oferim doar pneurile uşoare astăzi faţă de cele roşii oferite colegului său căruia îi acordăm şi ultimul punct al sezonului.

Scor Brazilia 0 – 1

Scor general 14 – 7

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Cursa a început rău pentru Michael care a avut o pană şi a făcut o primă schimbare de pneuri neinspirată totuşi. Neinspirată fiindcă şi-a pus pneuri de circuit uscat şi peste 3 ture a intrat din nou ca să şi le pună pe cele de ploaie. Astfel, după 17 tururi avea 3 opriri la boxe. Apoi a mers foarte bine ţinând cont că maşină sa a fost afectată de timpul în care a rulat cu pneul spart până la boxe. Fiind ultimele pneuri care le primeşte de la noi i le acordăm pe cele mai rapide şi punctul nostru pe deplin meritat. Şi Rosberg a avut acelaşi tip de problemă ca Michael dar mult mai gravă, maşina sa fiind mult mai avariată. Pneurile uşoare.

Scor Brazilia 1 – 0

Scor general 12 – 10

Renault: Raikonnen – Grosjean

Kimi Raikkonen a luat punctul din Brazilia însă doar pneurile medii. Grosjean nu ştim câtă vină a avut în coliziune dar oricum nu a fost bine şi le primeşte pe cele tari. Fiind plătit şi funcţie de punctele obţinute Kimi a “sărăcit” echipa Lotus de nişte bani, lucru pe care sperăm să îl facă şi la anul.

Scor Brazilia 1 – 0

Scor general 15 – 7

Sauber: Kobayasi – Perez

Sergio Perez pneurile medii. Kobayasi ia punctul nostru şi pneurile uşoare.

Scor Brazilia 1 – 0

Scor general 9 – 10

Force Brazilia: Di Resta – Hulkenberg

Nico a fost mai bun în cursă şi calificări decât Paul şi deci obţine punctul. Însă pentru faptul că a dat cu piciorul la prima lui şansă de victorie şi l-a scos din cursa şi pe Hamilton, îi vom acorda doar pneurile tari, asemenea şi colegului său care ne-a luat bucuria de a mai privi două tururi normale pe circuit şi a încheiat sezonul cu maşina de siguranţă pe traseu.

Scor Brazilia 0 – 1

Scor general 8 – 12

Toro Rosso: Ricciardo – Vergne

Şi aici, învinsul din 2012 al F1 Manager ia ultimul punct şi pneurile superuşoare, pe când Daniel le ia pe cele medii. Nu s-a prea descurcat pe ploaie şi în condiţiile speciale de pe circuit.

Scor Brazilia 0 – 1

Scor general 13 – 9

Williams: Maldonado – Senna

La Williams nu avem pe cine să punctăm. Maldonado a fost mai rapid în calificări, mult mai rapid, însă tot el a greşit şi a ieşit din cursă, pe când Senna nu a prea greşit în coliziunea cu Vettel care l-a cam scos din cursă. Pneurile tari Pastor şi medii Bruno.

Scor Brazilia 0 – 0

Scor general 11 – 9

Caterham: Kovalainen – Petrov

Bravo Vitaly şi succes în noua carieră, oricare va fi ea; sperăm că pneurile superuşoare să îţi fie de folos. Sau cine ştie, poate fiindcă prin această clasare ai adus câteva milioane de euro în contul echipei te vom mai vedea prin zonă şi anul viitor. Heikki primeşte pneurile medii.

Scor Brazilia 0 – 1

Scor general 11 – 9

Marussia: Glock – Pic

Pic pleacă la Caterham cu mulţi bani dar şi cu pneurile superuşoare şi punctul F1 Manager din Brazilia. Să îi fie de folos … şi la fel lui Glock pneurile medii.

Brazilia 0 – 1

Scor general 14 – 6

HRT: De la Rosa – Karthikeyan

De la Rosa primeşte punctul nostru şi ultimul probabil din carieră. Ambii iau superuşoarele. Fiindcă să termini cu maşina lor o aşa cursă este o realizare.

Scor Brazilia 1 – 0

Scor general 16 – 1

2 comentarii

 1. Cred ca este o mica greseala la notarea celor doi piloti de la RBR
  Ati scris:
  „australianul primeşte ultimul punct al sezonului şi pneurile uşoare la fel ca şi colegul său.

  Scor Brazilia 0 – 1”
  Daca ambii primesc acelasi tip de pneuri nu trebuia sa fie „Scor Brazilia 1-1 ?
  Felippe Massa a facut in Brazilia o cursa fantastica. Si-a ajutat colegul de echipa in mai multe cazuri, l-a ajutat la depasiri, i-a tinut spatele, practic o mare parte din locul doi obtinut de Alonso i se datoreaza lui Felippe. Mare pacat ca doar in ultima cursa a putut sa-i fie de ajutor cu adevarat, de data asta Felipe fiind direct implicat in lupta pentru primele locuri.
  Sper ca anul viitor cei doi piloti de la Ferrari sa aiba la dispozitie o masina mai rapida decit au avut in acest sezon. De remarcat fiabilitatea fantastica din acest sezon al monoposturilor Ferrari, au terminat cele 20 de curse fara nici un abandon. Nu au facut un monopost rapid insa l-au facut extrem de fiabil. Pe asta se poate contrui anul viitor.

 2. Post By S. fettel

  sunt de acort cu Geo.ferari nimic.

Comments are closed.