Ce ar putea fi în Bahrain?

Bahrain este un circuit rapid cu 3 linii drepte şi cu numai 5 viraje lente din totalul de 15. Echipele cu tracţiune bună şi viteză superioară vor fi avantajate din nou. Ce ar putea fi? Admitem că am prins curaj după ce am prevăzut în ultimele două curse surprizele şi am nimerit cine va sta în faţa cui în cadrul echipelor. Haide să plecăm la drum.

McLaren spunem noi că sunt favoriţii. Chiar dacă vor pleca din a doua linie de pe grilă, maşina lor arată cel mai bine în cursă, deşi foarte aproape sunt şi cei de la Red Bull. Dacă aceştia nu vor fi prea în spate în calificări, ci reuşesc să plece din linia a treia îi vedem ca o posibilă surpriză. Da, şi noi ne bucurăm că deţinătorii titlului sunt acuma văzuţi ca o supriză în cazul în care ar câştiga cursa. Webber credem că va sta în faţa lui Vettel în calificări şi în cursă va fi foarte strâns, va depinde mult de strategii şi de modul cum se folosesc pneurile. Oricum Webber este clar că se simte ca peştele în apă în acest sezon şi faptul că este în faţa lui Vettel mai peste tot i-a dat bucuria de a pilotă înapoi, bucuria avută în 2010.

La McLaren spunem că Hamilton va fi în faţă în calificări dar am zice noi că în cursă un mic avantaj îl are Button fiindcă este un circuit fierbinte şi nisip pe el şi modul de conservare al pneurilor este crucial.

Unde vor fi cei de la Mercedes? Ei bine credem că măcar o maşină va pleca din prima linie, posibil Rosberg, dar cum se vor descurca cu pneurile pe un circuit fierbinte rămâne de văzut. Rosebrg credem că va sta în faţa lui Schumacher în calificări dar la o distanţă minimă. Uitandu-ne în paralel la turul cel mai rapid din calificările din China observăm că Schumacher nu a făcut nici o greşeală, doar că în două viraje îi fuge spatele maşinii şi astfel apare timpul pierdut în faţa lui Rosberg. În cursă nu îi vedem pe primul loc, dar îl vedem pe Schumacher pe podium. E adevărat că asta este mai mult o dorinţa poate decât o analiză rece dar acest lucru îşi doresc până şi cei din redacţie care nu îl plac pe Michael prea mult.

La fel ne dorim şi pentru Kimi, deşi inovaţiile de care au fost siguri că le vor aduce câteva zecimi pe tur şi folosite în antrenamentele din China nu au avut efectul scontat, dar echipa speră să le facă să funcţioneze bine în cursa din Bahrain. Oricum şanse reale are Kimi să ocupe un loc pe podium şi credem că va fi din nou în faţa lui Grosjean.

Acest lucru din păcate nu îl putem spune despre Fernando, deşi cred că ar fi un podium pentru istorie cei 3 bătrâni din F1 pe acelaşi podium, Schumi, Kimi şi Alonso. Doar ceva neprevăzut, o maşină de siguranţă intrată de care să beneficieze Alonso, o coliziune a unora din faţa lui, numai ceva de genul să îl facă să ajungă în primii 5. Aceasi situaţie şi pentru Massa dar ca să ajungă în primii 10.

Sauber au arătat un ritm de cursă mai slab decât cel din Australia, Malaezia nu se ia în considerare fiindcă au fost condiţii atipice, astfel că nu ştim ce să spunem despre ei. Credem că în calificări îi vor încurca pe cei rapizi şi vor avea cel puţin o maşină în primele 6 poziţii de pe grilă, dar în cursă îi vedem în afară primilor 6.

Williams s-ar putea ca în cursă să fie din nou în faţa celor de la Sauber şi cu siguranţă în faţa celor de la Force India care dacă nu obţin puncte pe aceste circuite rapide unde motorul Mercedes îi favorizează nu ştim ce vor face în celelalte. Până acuma sunt cea mai mare dezamăgire a sezonului, cu excepţia Red Bull.

Caterham, Marussia şi HRT în nota obişnuită, adică locurile de la 16 în sus funcţie de numărul de abandonuri, dar Kova în faţa lui Vitaly, Glock în faţa lui Pic şi Pedro în faţa lui Narain.

Calificări: prima linie Rosberg şi Hamilton dar nu neapărat în ordinea asta, Schumacher şi Button, Kobayashi şi Kimi, Webber şi Perez, Vettel şi Alonso.

Cursa: cineva de la McLaren pe primul loc, un loc pe podium pentru Scumacher şi alt loc pentru Webber.