Ce ar putea fi la Hockenheimring?

Ce ar putea fi în Hockenheim?

Circuitul din Hockenheim alternează odată la 2 ani prezenţa sa în Formula 1, în anul în care lipseşte fiind prezent în calendarul competiţional mult mai celebrul circuit de la Nurburing, unde la anul vom merge împreună cu câştigătorul concursului F1 Manager.  Hockenheim este un circuit în care sunt avantajate echipele cu tracţiune superioară şi frâne bune, aripa spate mobilă fiind utilizabilă în calificări în peste jumătate din lungimea circuitului.

La Hockenheim piloţii parcurg 67 de tururi a câte 4574m însumând o distanţă totală de 306,45km. Pe acest circuit întalnim numai 17 viraje, dintre care numai 2 sunt de viteză înaltă, restul fiind de viteză medie şi scăzută. Turul se parcurge foarte rapid, recordul pe tur fiind stabilit de Kimi Raikkonen în 2004 şi este de doar 1:13:780s.

Ce ar putea fi?

Lotus ar putea să rupă în două lucrurile fiind singura echipă de vârf care nu a câştigat în acest sezon şi am spune că e singura echipă care ar fi putut câştiga oriunde dacă puneau lucrurile la cap sau piloţii aveau mai mult cap. Le dorim succes. Vremea însă se anunţă impredictibilă în acest moment, şansele de ploaie fiind totuşi scăzute însă cer inorat şi temperaturi de maxim 23◦ Celsius

McLaren sunt sub presiune, toată lumea e cu ochii pe ei mai mult decât era lumea în primele curse pe Ferrari. Foarte interesant de aflat unde se află. Să nu uităm ce rapid a fost Hamilton în Montreal un circuit oarecum asemănător prin liniile drepte cu Silverstone, dar totuşi deloc în privinţa virajelor. Se pare că McLaren sunt la fel de lenţi ca şi Mercedes în virajele rapide. Ne pare rău dacă ne repetăm, dar aici credem că Lewis îl va învinge pe Jenson în calificări aşa cum ne-a învăţat şi pentru cursă îl credităm cu o clasare în primii 5.

Red Bull sunt echipa de urmărit şi pe acest circuit deşi au poate un mic dezavantaj pe liniile drepte, foarte mic care se poate transforma în avantaj ţinând cont că cea mai lungă linie dreaptă este un pic virajata. Vettel ar trebuii să îşi învingă colegul în calificări şi dacă face faţă presiunii şi în cursă. Nu şi-ar ierta-o tot anul dacă l-ar bate Webber în faţa alor săi. Podium cel puţin pentru Red Bull în Germania.

Mercedes zic că li se potriveşte acest circuit fiindcă nu are viraje rapide şi fiindcă aripa mobilă îi va ajuta mai mult în calificări decât pe alţii. Posibil, dar nu îi vedem clasaţi în primii 5 decât cu o maşină asta şi în cursa şi în calificări. Va fi foarte străns între cei doi, acum 2 ani a fost între ei 0,015s în calificări şi în cursă au terminat unul după altul. Poate un mic avantaj va avea Nico, dar nu băgăm mâna în foc.

Ferrari de necrezut de rapizi la Silverstone şi se pare că liniile drepte, adică viteza de vârf nu mai este o problemă pentru ei. Aici Massa a cedat locul la victorie acum doi ani lui Alonso şi poate acum îşi va luă revanşa. Un podium şi pentru ei şi pariem pe Felipe în calificări.

Celor de la Lotus le dăm al treilea loc rămas pe podium, după ce am oferit câte unul la Red Bull şi Ferrari dar despre ordinea acestora nu avem nici o idee. Kimi ar fi cazul să îl învingă pe Romain în calificări şi la fel şi în cursă. Vedem ambele maşini în primii 7 dacă nu se gafează.

Sauber cu piloţi care nu fac prostii ar putea şi ei să vină în puncte cu ambele maşini şi chiar în puncte bune. Au avut şi ei multă neşansă în acest sezon dar poate că au avut şi şansă şi Malaezia de exemplu. Kobayashi înaintea lui Perez în calificări, iar în cursă care dintre ei nu greseşte vine în faţa colegului. O maşină în puncte.

Williams au şi ei o problemă asemănătoare ca cei de la Sauber: piloţii. Senna nu este foarte rapid momentan dar în curse e mai grijuliu decât Pastor. Maldonado îl va învinge în calificări pe Senna şi în cursa va fi oleacă de presiune pe el chiar dacă a declarat că nu îşi va schimbă stilul de pilotaj. Presiune ca măcar să nu mai acroşeze pe cineva şi să îşi vadă de treabă.

Force India puţin în umbră la Silverstone după două curse bune avute la Valencia şi Montreal. Hulkenberg şi-a cam intrat în mână şi fiind la el acasă ar fi bine să îl bată pe Di Resta măcar în cursă. Cu şansa numai vedem o maşină de a lor în puncte.

Despre Torro Rosso nu prea mai avem ce spune. Nu am găsit niciunde să vorbească de vreo inovaţie, de ceva adus pe maşină, de vreun plan, de vreun obiectiv, nimic.

În continuare trebuie să îi urmărim pe cei de la Caterham să vedem ce vor face cu inovaţiile aduse pe maşină în Anglia dar pe care nu le-au prea putut testa din cauza vremii. Kovalainen câştigă în echipă.

Marussia a făcut un pas în faţă în Anglia prin faptul că nu a mai fost bătută de către HRT. Glock nu a avut emoţii din partea lui Pic în 2012 şi nu cred că va avea nici la el acasă.

HRT la fel ca şi Torro Rosso nu ştim nimica de vreun plan serios, dar măcar ei au un pilot pe Pedro de la Rosa mai bun decât ambii piloţi de la Toro Rosso.

Calificări primii 10: Vettel, Webber, Alonso, Raikkonen, Massa, Grosjean, Rosberg, Schumacher, Hamilton şi Kobayashi. Am dori ca Button să ne arate că ne-am înşelat.

Cursă primii 10: Raikkonen, Massa, Vettel, Alonso, Hamilton, Webber, Rosberg, Schumacher, Grosjean şi o surpriză.