Ce ar putea fi la Nurburgring?

Ce ar putea fi la Nurburgring?

Pe circuitul de la Nurburgring piloții vor parcurge în cursă 60 de tururi a câte 5148m fiecare iar turul în medie se va cronometra cu circa 1:35.000, distanţa totală a cursei va însuma 308,623km.

Accelerația la maxim: pe 63% din lungimea circuitului.

Numărul de schimbari a treptelor de viteza intr-un tur: 57.

Combustibilul folosit pe tur: 2,6kg.

Apăsarea aerodinamică: înaltă

Timpul necesar pentru o schimbare de pneuri: 18 secunde.

Cel mai rapid tur în cursă: 1’29.467 Michael Schumacher  2004

Cel mai rapid tur în general: 1’27.691 Takuma Sato 2004

Viteza maximă: 306km/ora

Cele mai multe victorii: 5 Michael Schumacher

Pneuri alocate: ușoare și medii

Ce ar putea fi?

Ca ne place sau nu şi aici cei de la Red Bull vor fi favoriti. Intr-adevar Mercedes par acum a doua forta şi în cursa tinand cont de faptul ca pleaca şi de pe prima linie a grilei. Ferrari nu vor face o minune în 5 zile iar Lotus sunt prea departe în calificari pentru a reusi o victorie în Germania.

Red Bull obtine minim un loc pe podium şi Webber acum eliberat de presiune poate sa il invinga pe Vettel cel putin în calificari. La Mercedes insa e cea mai interesanta lupta din echipa iar Hamilton pare descatusat declarand ca W04 este cea mai buna masina pe care a condus-o vreodata (nu am uitat ca acum 3 saptamani spunea ca nu se simte deloc bine în aceeasi masina). Nico Rosberg doreste suprematia şi el şi asta poate sa duca lucrurile în fata în echipa germana. Minim un loc pe podium şi pentru ei.

Ferrari ar putea sa obtina şi ei un loc pe podium insa nu bagam mana în foc ca va fi Fernando Alonso. Minuni nu pot face cei de la Ferrari si in plus temperatura va fi una din nou scazuta, lucru care nu îi ajuta pe italieni si nici pe cei de la Lotus.

Raikkonen ne-am invatat sa il invinga pe Grosjean şi daca nu o face i se cere francezului sa ii lase loc liber în cursa. Ni se pare ca a trecut neobservat faptul ca l-a învins în calificarile de la Silverstone şi că în cursa de Duminica a fost înaintea finlandezului până a primit mesaj de la boxe cum ca acesta din urma e mai rapid decat el …Nu vrem sa spunem ca ar fi un pilot mai bun decat Kimi doar sa mentionam acest aspect.

Force India sunt acolo şi ei şi nu pot rata o clasare în puncte, în timp ce Toro Rosso au impresionat în ultimele doua curse, iar piloţii sai vor acum sa demonstreze ca merita locul de la Red Bull incepand cu 2014.

Sauber şi Williams desi i-am acrediat cu mai multe în acest sezon se zbat sub toate aspectele inclusiv financiar. Sau fiindca se zbat financiar se zbat şi în celelalte domenii. .

De mentionat şi lupta din fiecare cursa dintre Caterham şi Marussia lupta in care se pare ca Marussia prin Bianchi are deocamdata întâietate.

Calificari primii 5: Mercedes, Red Bull şi un Force India.

Cursa primii 5:  Red Bull, un Mercedes, un Ferrari şi un Lotus sau un Force India.

 

2 comentarii

  1. Post By daniel

    Ati uitat de McLaren care se zbate in aceeasi mediocritate ca si Sauber si Williams. Nici la Silverstone nu au obtinut nici un punct!

    1. Post By F1 Manager

      Faptul ca i-am uitat vorbeste de la sine.

Comments are closed.