Ce ar putea fi la Singapore?

Ce ar putea fi la Singapore?

Circuitul din Singapore este un circuit nou în Formula 1 şi primul care se desfăşoară sub lumina reflectoarelor. Circuitul are 23 de viraje şi nu ai timp să respiri, unii piloţi afirmând că este cel mai solicitant circuit din sezon. Frânele sunt folosite din greu şi tracţiunea este foarte importantă.

În Singapore piloţii parcurg 61 de tururi a câte 5073m însumând o distanţă totală de 309,316km. Turul este unul lent şi ca şi timp se apropie de cel de la Spa care este cu 2km mai lung. Este de asemenea cel mai lungă cursă care se desfăşoară în 2012 dacă nu luăm în calcul evenimentele ca ploaia şi aparita maşinilor de siguranţă. Cel mai rapid tur aici a fost efectuat în 2011 de către Sebastian Vettel şi este de 1:44:381, iar cel mai rapid în condiţii de cursă a fost facut de Alonso în 2010 şi a fost 1:47:976.

Michael şi Kimi nu au obţinut nici un punct pe acest circuit.

Ce ar putea fi?

Odată că vremea este imprevizibilă şi un circuit umed vom avea cel puţin în una din cele 3 zile aşadar cu atât mai greu de spus ce va fi şi în plus mai multe echipe vin cu invoaţii mai mult sau mai puţin considerate majore: Mercedes, Lotus, Ferrari.

McLaren din nou considerăm că sunt principalii favoriţi. Au câştigat ultimele 3 curse pe circuite foarte diferite. Hamilton este favoritul la victorie cu mica rezervă că tensiunea din echipă nu îi ajuta şi ar putea apărea erori. Am văzut însă că Jenson are timpi foarte apropiaţi de Lewis în calificări ceea ce arăta că este şi el pe o pantă crescătoare. Am spune că Lewis câştigă în calificări şi că s-ar putea schimba lucrurile în cursă. Victorie şi primii 5 pentru McLaren, de ce nu şi prima dublă din sezon?

Red Bull par departe acum dar au fost extrem de rapizi pe circuitele stradale din Monaco şi Valencia. Vettel este doritor de victorie şi credem că această cursă va fi un test de maturiate pentru tânărul german. Webber slab în ultimele două curse, neconsistent, lucru care nu i se potriveşte. Aşadar am spune că Vettel în faţa australianului şi în calificări şi în cursă.

Ferrari vor fi rapizi aşa cum au fost în ultimele multe curse şi cu ambele maşini. Nu credem că Fernando poate lua prima poziţie pe grilă de la Lewis dar poate pleca din prima linie şi cursa e lungă. De ce nu o dublă Ferrari? Massa aici a pierdut titlul în 2008 şi mai are şi altele de dovedit. Îi dorim să nu gafeze. Alonso peste Felipe.

Lotus au avut şi ei două curse slabe după pauza de vară însă în Valencia au fost rapizi, nu însă şi la Monaco. Vin însă cu o nouă aripa spate deci ar putea să face o figură frumoasă. Sigur Raikkonen peste Grosjean care va conduce cu puţină reţinere credem după aventura avută la Spa. Puncte doar pentru un pilot.

Mercedes aduc una alta, cu tam tam dar nu ştim dacă să îi mai credem sau nu. Ross Brawn este în al treilea an şi dacă nu au rezultate nu stă nici ei prea bine pe scaun. Este evident că se poartă negocieri cu Hamilton dar este la fel de evident că nici un pilot nu poate câştiga titlul cu actuala maşină Mercedes. Dacă fac un pas major în faţă, în cursa din Singapore om mai crede în proiectul Mercedes, dacă nu, om începe să ne îndoim. Rosberg îl va bate pe Schumacher în calificări, dar în cursă lucrurile vor fi mai strânse. Ar putea ca ambii să obţină puncte.

Sauber nu au strălucit pe circuitele stradale însă aici totul este posibil. Nu îi vedem însă în calificări pe nişte poziţii grozave. Kobayashi îl va bate pe Perez şi unul va termina în puncte.

Williams poate din nou prin Pastor Maldonado să obţină o clasare în primii 5 la start. Cursa e foarte lungă şi foarte grea şi Pastor tot am înţeles că învaţă, învaţă. Ei bine va învăţa şi aici în Singapore, iar Senna îl va învinge în cursă altminteri nu prea va mai fi la anul la echipa britanică.

Force India îşi pot menţine buna formă din ultimele două curse însă nu ştim cum li se potriveşte circuitul maşinii motorizate de Mercedes. Noi suntem sceptici. Hulkenberg îl vedem din nou favorit în faţa lui Di Resta.

Toro Rosso nu avem idee ce fac şi ce face de fapt Helmut Marko cu această echipă. Poate patronul austriac Mateschitz a uitat de ea şi de aceea merge cum merge. Ricciardo peste Vergne.

Caterham Kovalainen ca de cele mai multe ori va fi peste Petrov.

Marussia s-ar putea din nou să fie în spatele lui  De la Rosa cu ambele maşini. Glock câştigă în lupta cu Pic.

HRT Pedro.

Calificări primii 10: Hamilton, Alonso, Button, Vettel, Massa, Webber, Raikkonen, Schumacher, Rosberg, Kobayashi sau Maldonado.

Cursă primii 10: Hamilton, Button, Alonso, Vettel, Rosberg, Webber, Schumacher, Kobayahsi, Hulkenberg şi un Williams.

Forţa maşinilor la Monza: McLaren, Red Bull, Ferrari, Mercedes.