Coreea – lupta din interiorul echipei

Primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău!

Red Bull: Vettel – Webber

Sebastian Vettel obţine punctul F1 Manager din Coreea. De multe ori Webber dă vina la start pe un prea devreme clutch, un prea târziu clutch (scăpa din mâna o comandă sau nu este eliberată în cel mai bun moment) dar asta nu îl adduce înaintea lui Vettel şi rezultatul rămâne cel de pe tabelă.

Scor Coreea 1 – 0

Scor general 12 – 6

McLaren: Button – Hamilton

Cât de repede se schimbă lucrurule în Formula 1. Am spune prea repede. Acum 3 săptămâni McLaren au controlat ultimele 3,4 curse alergate şi acum au fost depăşiţi şi de Ferrari în campionat. Îl vom puncta pe Hamilton pentru Coreea.

Scor Coreea : 0 – 1

Scor general 7 – 11

Ferrari: Alonso – Massa

Ştim că Alonso are mulţi suporteri şi că riscăm să îi supărăm, dar noi încercăm să ne facem treaba. Aşadar Massa obţine punctul din Coreea. Pentru cei care nu au urmărit cursa, Massa a fost cu până la 1,5s mai rapid decât Alonso pe tur în ultima perioadă a cursei şi i s-a spus de la boxe să păstreze disatnţa la minim 2 secunde faţa de el. Erau şanse bune ca Massa să îl ia şi pe Webber dar nu era nici un câştig pentru echipă din moment ce titlul piloţilor este mai important.

Scor Coreea 0 – 1

Scor general 12 – 5

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Şi Michael Schumacher are mulţi suporteri dar punctul din Coreea al F1 Manager îl vom da lui Nico Rosberg. Şi asta nu fiindcă l-a bătut pe bătrânul său coleg în calificări, fiindcă Michael a fost mai rapid decât el până atunci inclusiv în antrenamente ci fiindcă la start Schumacher a fost depăşit de ambele maşini Sauber şi de Button, pe când Rosberg nu, e drept că de aceea a şi fost lovit de japonezul kamikaze, dar nu are legătură cu treaba noastră de aici.

Scor Coreea 0 – 1

Scor general 9 – 8

Renault: Raikonnen – Grosjean

Raikkonen în faţa lui Romain în calificări şi evident şi în cursă. Păcat că şansele la titlu însă ale lui Kimi sunt minime şi felicitări finlandezului fiindcă ştie să evite accidentele, aşa cum a arătat şi în luptă cu Hamilton din cursă şi de aceea a şi parcurs fiecare tur din acest sezon.

Scor Coreea 1 – 0

Scor general 12 – 6

Force India: Di Resta – Hulkenberg

Nico Hulkenberg zboară. Poate că vrea să arate sau să confirme celor de la Sauber că este alegerea potrivită. Sunt numeroase zvonuri că a semnat deja un contract cu aceştia pentru sezonul viitor.

Scor Coreea 0 – 1

Scor general 7 – 9

Sauber: Kobayasi – Perez

Sergio Perez. Nu sunt de dat multe explicaţii de ce el este alesul.

Scor Coreea 0 – 1

Scor general 7 – 9

Toro Rosso: Ricciardo – Vergne

Vergne a fost bătut în calificări de Ricciardo care însă penalizat a plecat de pe locul 23. Aici vom puncta ambii piloţi. O merită.

Scor Coreea 1 – 1

Scor 10 – 8

Williams: Maldonado – Senna

Pastor Maldonado obţine punctul nostru pus la bătaie în Coreea. A reuşit să stea în faţa colegului său cu o maşină evident lentă, cea mai lentă alături de Mercedes.

Scor Coreea 1 – 0

Scor general 8 – 8

Caterham: Kovalainen – Petrov

Oare Vitaly încearcă să rămână în Formula 1 şi fără sponsori? Ştim că nu se poate. Orişicum l-a învins după mult timp – nu ne amintim de când – pe toate fronturile pe Heikki Kovalainen. 1 punct.

Scor Coreea 0 – 1

Scor general 9 – 7

Marussia: Glock – Pic

Pic a câştigat calificările şi plecat ultimul a reuşit să îl depăşească pe Narain. Şi aici vom puncta ambii piloţi.

Coreea 1 – 1

Scor general 13 – 4

HRT: De la Rosa – Karthikeyan

Nu punctăm pe nima aici.

Scor Coreea 0 – 0

Scor general 12 – 1

Un comentariu

  1. Fernando a gresit in turul in care a fost Felipe mai rapid decit el fix cu 1,5s intre primul si al doilea punct intermediar. Nu am vazut in transmisia TV sa fi aratat ce s-a intimplat in realitate. Felipe a aratat mai bine decit colegul lui in Corea, a avut un ritm mai bun dupa ultimul schimb de pneuri, e pacat ca nu are cu 30-40 de puncte mai mult in clasamentul general. Ar fi ajutat mult echipa sa fie mai aproape de Red Bull.

Comments are closed.