Coreea – schimbul de pneuri

Schimbul de pneuri

Schimbul de pneuri ale piloţilor de Formula 1 va fi realizat de echipa F1 Manager după fiecare cursă. Vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superuşoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică nota 6 este maxim şi nota 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

Marele Premiu din Coreea

Jenson Button (start 11, descalificat)

Păstrând duritatea pe care o anunţam în analiza precedentă din Suzuka, lui Jenson nu îi vom acorda decât pneurile medii. Locul 11 în calificări când ai maşină de a două linie a grilei nu e scuzabil. “Am blocat roţile, a apărut steagul galben,” gata, dacă vrea să fie conducătorul echipei aşa cum a zis de la anul atunci să se comporte ca atare.

Lewis Hamilton (start 3, sosire 10)

Lewis în schimb a scos maxim din maşină; iar în cursă a mers cu suspensia ruptă şi cu ceva faţă de masă agăţată de maşină. A luptat ca un bărbat şi nu s-a dat bătut şi e bine că Perez nu i-a smuls ultimul punct. Îi vom da cele mai rapide pneuri, cele roşii.

Sebastian Vettel (start 2, sosire 1)

Nu sunt multe de comentat, decât pneurile roşii cu felicitări pentru se pare cel ce va deveni cel mai tânăr triplu campion mondial din istoria F1.

Mark Webber (start 1, sosire 2)

Totul bine, mai puţin startul. Îl penalizăm pe dragul nostru Mark. Pneurile de componenţă uşoară.

Fernando Alonso (start 4, sosire 3)

Nu a scos tot din maşină şi bine că Massa este în formă şi în sfârşit s-a văzut acest lucru. Dacă Felipe era pe locul 12 toată lumea zicea ce magnific este Alonso cu o maşină proastă a luat locul 3. Ei uite că nu e chiar aşa. Sigur, Alonso rămâne poate cel mai bun pilot de pe grilă în 2012, dar nu atât de bun cum le place la unii să se entuziasmeze sau nu atât de bun a fost în cursa de Duminică. Pneurile uşoare.

Felipe Massa (start 6, sosire 4 )

Pneurile superuşoare şi îl numim omul cursei, premiu pe care îl vom acordă de fiecare dată de acum încolo în cadrul unui mare premiu. Helmut Marko a avut dreptate când a spus că nu a înţeles de ce nu a fost lăsat Massa să pună presiune pe Webber şi să îl depăşească şi aşa poate trecea şi Alonso, iar dacă nu le-ar fi reuşit, Felipe ar fi putut oricând să îi cedeze locul înapoi lui Fernando.

Michael Schumacher (start 10, sosire 13)

Pneurile uşoare. Poate că a fost una din cursele pentru care nu a avut chef să se pregătească Michael. Dar nu pentru ritmul din cursă îl penalizăm care suntem convinşi că se datorează maşinii ci pentru startul slab luat. În rest a muncit şi el cu un jaf de maşină aşa cum se zice pe la noi. Doar că e un jaf de monopost de Formula 1.

Nico Rosberg (start 9, descalificat)

Pneurile uşoare şi pentru Rosberg. Rosberg depsre care nu ştim pe ce lume se află din moment ce a declarat după cursa din Coreea că Mercedes s-a apropiat de monopostul McLaren foarte mult. Da, aşa e. Cu suspensia dusă la McLaren şi cu covoare agăţate de maşină.

Kimi Raikkonen (start 5, sosire 5)

Pneurile roşii pentru Raikkonen. Cu toată atitudinea lui de pilot incisiv, el şi cei bătrâni din campionat am observat că se respectă şi că ştiu să evite coliziunile.

Romain Grosjean (start 7, sosire 7)

Pentru Romain doar pneurile uşoare fiindcă ritmul lui din cursă a fost mai slab decât al lui Kimi.

Paul di Resta (start 14, sosire 12 )

Şi pentru mult titratul, presupus înlocuitor al lui Michael pneurile medii doar. Slab, slab, cel puţin faţă de Hulkenberg.

Nico Hulkenberg (start 8, sosire 6)

Ne bucurăm că nu mai îl regretăm aşa de mult pe Sutil din pricina că Nico îl învinge pe Di Resta care a fost caftit de Adrian Sutil anul trecut. Pneurile superuşoare şi notă maximă.

Kamui Kobayashi (start 13, descalificat)

Pneurile intermediare. Adică nota 2 din 6 Kamui. Să nu ne-o iei în nume de rău.

Sergio Perez (start 12, sosire 11)

Iar pentru viitorul coleg al lui Jenson de la McLaren nu avem decât penurile medii. Nu ne-a convins că merită mai mult.

Jean-Eric Vergne (start 16, sosire 8), Daniel Ricciardo (start 21, sosire 9)

Felicitări echipa Toro Rosso şi va aruncăm în faţa culorile roşii ale penurilor. Sperăm să va păstraţi calmul chiar dacă sunteţi tauri.

Pastor Maldonado (start 15, sosire 14)

Măcar a reuşit să nu facă prostii şi a fost evident că maşină Williams a fost foarte slabă pentru circuitul coreean. Aşadar pneurile galbene.

Bruno Senna (start 17, sosire 15)

Pneurile medii pentru Senna care e la kilometrii distanţă în califcări de colegul său.

Heikki Kovalainen (start 19, sosire 17)

Pneurile medii.

Vitaly Petrov (start 18, sosire 16)

Pneurile superusoare.

Timo Glock (start 20, sosire 18)

Pneurile uşoare.

Charles Pic (start 24, sosire 19)

Pneurile medii. A urcat 5 poziţii, da nu l-a depăşit efectiv decât pe Karthikeyan.

Pedro de la Rosa (start 20, descalificat)

Pneurile uşoare.

Narain Karthikeyan (start 23, sosire 20)

Îi acordam pneurile uşoare fiindcă a terminat cursa indianului, odata cu urările noastre de bine pentru următoarea cursă ce va fi la el acasă.