Spa-Francorchamps – lupta din interiorul echipei

Primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău!

Red Bull: Vettel – Webber

Vettel l-a învins categoric pe Webber în această cursă. Plecat de pe locul 10 el a ajuns pe locul 2 pe când Webber s-a chinuit mai mult şi a terminat doar pe locul 6. Vettel se apropie astfel la doar 24 de puncte de Alonso şi ocupă poziţia a doua în clasamentul general.

Scor Spa-Francorchamps 1 – 0

Scor general  8 – 6

 McLaren: Button – Hamilton

Jenson Button. Jenson Button. Jenson Button.

Scor Spa-Francorchamps : 1 – 0

Scor general 5 – 8

 Ferrari: Alonso – Massa

Chiar dacă nu a avut nici o vină în accidentul în care a fost implicat şi s-a clasat cu 7 poziţii mai bine în calificări decât colegul său, nu putem să îi acordăm punctul nostru lui Fernando ci lui Massa care a reuşit o clasare foarte bună în cursa de Duminică.

Scor Spa-Francorchamps 0 – 1

Scor general 11 – 2

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Michael Schumacher l-a învins pe Nico Rosberg şi în calificări şi în cursă, dar să amintim faptul că Rosberg a intrat în calificări fără a avea posibilitatea de a-şi seta maşina. Vineri circuitul a fost afectat de ploaie şi Sâmbătă în antrenamente a avut probleme cu cutia de viteze. Oricum Michael a facut senzaţie pe circuit în special în luptele cu Kimi.

Scor Spa-Francorchamps 1 – 0

Scor general 7 – 6

Renault: Raikonnen – Grosjean

Aici nu sunt multe de spus, orice ar fi făcut colegul lui Grosjean în această cursă nu ar fi fost mai rău decât ceea ce a făcut Romain la startul cursei. Şi oricum Kimi a avut nişte calificări puternice şi o cursă asemenea.

Scor Spa-Francorchamps 1 – 0

Scor general 10 – 5

Force India: Di Resta – Hulkenberg

Paul di Resta atât de pronosticatul înlocuitor al lui Schumacher în echipa Mercedes a început de acum vreo 5 curse şi continuă să aibă probleme. Nico Hulkenberg îl învinge în cursă şi e tot mai constant în a aduce rezultate bune echipei.

Scor Spa-Francorchamps 0 – 1

Scor general 6 – 7

Sauber: Kobayasi – Perez

Aici îl punctăm pe Kobayashi fiindcă a fost mai rapid în califcări, cursa ambilor piloţi Sauber fiind distrusă din motive care nu le pot fi inputate. Oricum au fost surpriza plăcută de la Spa – chiar numai şi în calificări – aşa cum am anticipat în analiza noastră.

Scor Spa-Francorchamps 1 – 0

Scor general 6 – 6

Toro Rosso: Ricciardo – Vergne

Şi aici lucrurile arăta puţin diferit faţă de cum arătau la începutul sezonului. Jean-Eric îl cam învinge pe Daniel Ricciardo atât în cursă cât şi în calificări în ultima vreme. Pe el îl şi punctăm.

Scor Spa-Francorchamps 0 – 1

Scor 6 – 6

Williams: Maldonado – Senna

Ne pare rău dar nu ştim când Maldonando va scăpa de porecla dată de noi de pilotu prostănac dar şi-o confirmă de la un mare premiu la altul. Senna a fost slab de tot în calificări dar măcar a terminat cusa. Nu punctăm aici.

Scor Spa-Francorchamps 0 – 0

Scor general 4 – 7

Caterham: Kovalainen – Petrov

Şi Vitaly Petrov se simte tot mai bine în această echipă. Poate şi fiindcă a fost pus în gardă de managerul sau că vor trebuii să părăsească Formula 1 la sfârşitul anului dacă nu vor avea rezultate mai bune şi mai ales dacă nu fac rost de mai mulţi bani. La rus merge punctul nostru.

Scor Spa-Francorchamps 0 – 1

Scor general 6– 6

Marussia: Glock – Pic

După 2 curse consecutive în care a fost învins de colegul său pe toate liniile, Timo Glock revine şi câştigă calificările şi cursa în faţa belgianului chiar la el acasă.

Scor Spa-Francorchamps 1 – 0

Scor general 9 – 2

HRT: De la Rosa – Karthikeyan

De la Rosa.

Scor Spa-Francorchamps 1 – 0

Scor general 10 – 0

 

4 comentarii

 1. Cursa si analiza cred ca se refera la Belgia si nu la Budapesta :)
  As adauga ca in cursa si Schumi a avut probleme cu cutia de viteze, spre sfarsitul cursei a pierdut treapta a sasea.
  As mai remarca o chestie ciudata dupa cursa din Belgia: pe linia dreapta un Red Bull cu DRS cu tot e mai lent decit Williams! (ma refer la Senna vs cei doi piloti Red Bull).

 2. Post By F1 Manager

  Am modificat. Multumim.

 3. Cand a mai fost Massa in fata lui Alonso?

  1. Post By F1 Manager

   Nu in acest an. Dar i-am punctat pe ambii in cursa din Monaco ca si incurajare pt Felipe. Aici gasiti analiza http://www.f1manager.ro/analiza/monaco-lupta-din-interiorul-echipei.

Comments are closed.