India – lupta din interiorul echipei şi schimbul de pneuri

Lupta din interiorul echipei şi schimbul de pneuri vor face parte de acum incolo din aceaşi analiză a cursei ce tocmai s-a incheiat.

Acestea fiindca primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău! Şi o nevoie de punctare a piloţilor este necesară pentru a vedea talent şi acolo unde maşina este mai slabă.

Schimbul de pneuri – vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superuşoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică nota 6 este maxim şi nota 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

Omul cursei din India:  Fernando Alonso.

Red Bull: Vettel – Webber

Sebastian Vettel obţine punctul F1 Manager din India în luptă cu colegul său şi pneurile superuşoare. Spuneţi şi voi dacă îi putem oferi mai puţin? Webber a pierdut mai mult decât colegul său pe pneurile uşoare, însă în calificări a făcut timp aproape de Vettel. Comparandu-i insă pe cei doi nu îi dăm decât pneurile uşoare lui Mark. Red Bull sunt favoriţii evident pentru cursa din Abu Dhabi, circuitul este perfect pentru ei.

Scor India 1 – 0

Scor general 13 – 6

McLaren: Button – Hamilton

Rapizi în cursă cei de la Red Bull dar nu aşa de rapizi pe cât se aşteptau şi pe cât am fi dorit şi noi ca spectatori. Hamilton a făcut o cursă mai bună ca şi colegul său şi mai bun a fost şi în calificări deci este evident că ia pneurile superuşoare şi punctul din India. Jenson Button a făcut turul cel mai rapid dar nu primeşte decât pneurile uşoare. Ar putea ca în Brazilia McLaren să arate mai bine decât a arătat în India.

Scor India : 0 – 1

Scor general 7 – 12

Ferrari: Alonso – Massa

Fernando Alonso a făcut o treabă excelentă şi a reuşit după depăşirea lui Webber şi chiar şi înainte să aibă acelaşi ritm de cursă cu Vettel. Atâta timp însă cât Vettel pleacă din prima poziţie nu au ce să îi facă cei de la Ferrari. Superuşoare pentru Alonso care obţine punctul nostru şi uşoare pentru brazlian. Pentru ei cursa din America ar putea să fie una mai bună.

Scor India 1 – 0

Scor general 13 – 5

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Îl punctăm pe Rosberg în echipa germană fiindcă a avut un timp mai bun în calificări însă ritmul de cursă superior pe acelaşi pneuri l-a avut Schumacher care nu a avut vină pentru pana suferită din pricina lui Vergne. Ambii piloţi iau pneurile uşoare. Maşina Mercedes este cu siguranţă dezamăgirea sezonului şi am vrea să ştim ce o fi în mintea lui Lewis când vede ritmul de dezvoltare al maşinii pe care o va conduce el peste mai puţin de 4 luni.

Scor India 0 – 1

Scor general 9 – 9

Renault: Raikonnen – Grosjean

Sigur că Raikkonen obţine punctul redacţiei noastre însa şansele sale la titlu nu mai există în acest an dar îngrijorătoare este şi viteza maşinii Lotus faţă de a primelor 3 echipe din clasament. Raikkonen ia pneurile superuşoare şi colegul său cele uşoare.

Scor India 1 – 0

Scor general 13 – 6

Sauber: Kobayasi – Perez

Celor de la Sauber nu le acordăm nici un punct şi la ambii penurile tari. Amândoi piloţii Sauber au făcut prostii şi au fost implicaţi în incidente în cursă. Ce este şi în mintea lui Whitmarsh am vrea să ştim când se uită la Perez şi din nou spunem că nu înţelegem graba cu care l-au ales şi au sărit după el ca şi când nu ar fi avut de unde alege.

Scor India 0 – 0

Scor general 7 – 9

Force India: Di Resta – Hulkenberg

Ne place tot mai mult Nico Hulkenberg. Felicitări şi success la Sauber. Ar trebuii să se anunţe mutarea sa după cursa din Abu Dhabi de săptămâna viitoare. Di Resta pus în umbră de colegul său căruia îi acordăm penurile cu talon roşu, pe când scoţinaul le primeşte pe cele medii. Şi F1 Manager îi acordă şi punctul cu care probabil îl va învinge pe colegul său în acest an.

Scor India 0 – 1

Scor general 7 – 10

Toro Rosso: Ricciardo – Vergne

Şi aici piloţii au făcut prostii încă din primul tur. Îl vom puncta însă pe Riccioardo fiindcă a făcut calificări bune şi fiindcă a terminat în faţa colegului său. Dar pneurile sunt medii pentru Daniel şi tari pentru Vergne.

Scor India 1 – 0

Scor 11 – 8

Williams: Maldonado – Senna

Bruno Senna preia conducerea în clasamentul F1 Manager după punctul acordat de redacţia noastră. Am fost bucuroşi că a smuls ultimul punct de la Rosberg. Îl apreciază mai mult şi îl ajută să rămână în F1 şi la anul. Senna penurile superuşoare şi colegul său cele uşoare.

Scor India 0 – 1

Scor general 8 – 9

Caterham: Kovalainen – Petrov

Aici Petrov. Kova a greşit şi în calificări şi nici în cursă nu i-a fost prea bine. Poate şi din cauza tensiunii dintre el şi echipă. Oricum îl punctăm pe rus şi îi acordăm penurile superuşoare pe când finlandezului doare pe cele medii.

Scor India 0 – 1

Scor general 9 – 8

Marussia: Glock – Pic

Pic obţine punctul din cadrul ehcipei însă pentru calificările foarte slabe de Sâmbătă doar penurile uşoare pe care le primeşte şi colegul său.

India 0 – 1

Scor general 13 – 5

HRT: De la Rosa – Karthikeyan

Nu îl putem puncta pe Narain doar fiindcă a terminat cursa înaintea lui De la Rosa căruia i-au cedat frânele. De la Rosa pneurile uşoare fiindcă s-a calificat mai bine şi doar cele medii pentru indian.

Scor India 0 – 0

Scor general 12 – 1

 

Un comentariu

  1. V-a placut cursa lui Kimi din India ?
    Sa stai toata cursa in spatele unui Ferrari care merge, cel putin cateva tururi, in regim de economie de combustibil si sa nu ai nici o sansa sa-l depasesti e demn de … mila si nu de lauda. Grosjean a plecat de pe 11 si a urcat pe 9, Kimi a plecat de pe 7 si a terminat pe … 7. As fi dat punctul lui Romain.
    Si Massa merita felicitat, a facut o cursa buna. E ciudat insa cum de dupa 20 de ture trebuia sa faca economie de combustibil.

Comments are closed.