Malaezia – schimbul de pneuri şi lupta din interiorul echipei

DE CE?

Fiindcă primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este coechipierul tău!

Fiindcă e nevoie să vedem valoarea piloților chiar și acolo unde maşina este necompetitivă.

Schimbul de pneuri – vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloților la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superușoare și cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică nota 6 este maxim şi nota 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloților.

Omul cursei din Malaezia: Mark Webber

Red Bull: Vettel – Webber

Mark Webber primește punctul F1 Manager. A fost mai rapid in intreaga cursă decat colegul sau și la fel și în calificari în primele doua sesiuni. Însă pentru cum au pilotat amandoi primesc nota maximă. Nu dăm notele în functie de bun simț fiindcă atunci nu am avea notă pentru Vettel.

Scor Malaezia 0 – 1

Scor general 1 – 1

Ferrari: Alonso – Massa

Nu sunt aici multe de analizat și Felipe Massa primește punctul nostru impreuna cu pneurile roșii. Alonso nu a fost departe în calificari și le primește pe cele cu talon alb cu indulgenta. Vina a fost și a lui ca nu a intrat la boxe în primul tur desi masina l-a dus pana în dreptul intrarii, el declarand ca a fost o decizie pe care a luat-o impreuna cu echipa si vina a fost numai a lui ca a intrat in spatele lui Vettel.

Scor Malaezia 0 – 1

Scor general 0 – 2

McLaren: Button – Perez

Aici tot britanicul a fost în fața colegului sau, atat în cursă cat și în calificari, neavand nici o vina pentru greseala echipei de la boxe. Pneurile roșii Jenson și cele galbene Sergio.

Scor Malaezia : 1 – 0

Scor general 2 – 0

Renault: Raikonnen – Grosjean

Romain Grosjean a facut o cursă foarte bună, cursă pusă în umbra de evenimentele ce s-au desfasurat în fața sa. Kimi a facut o cursă stearsa în care adesea s-a zbatut să caute aderenta. A fost frumoasa lupta sa cu Hulkenberg dar ne-a dezamagit că s-a plans prin radio echipei sale de comportamentul lui Nico. Nu era cazul și dacă nici comisarii de cursă nu au intreprins nimic in privinta duelului dintre ei apoi sigur nu a fost nimic de sanctionat. Dar nu pentru aceasta îi dam pneurile medii ci pentru viteza lui din cursă și inconstanta sa. Grosjean le primește pe cele roșii.

Scor Malaezia 0 – 1

Scor general 1 – 1

Mercedes: Rosberg – Hamilton

Amandoi piloții au mers bine și nu îl depunctam pe Hamilton fiindcă a fost adesea inferior în cursă lui Rosberg fiindcă se pare ca a trebuit să salveze combustibil, însă punctul nostru îl primește germanul caruia îi acordam sanse mari să faca o figură frumoasă în China.

Scor Malaezia 1 – 0

Scor general 1 – 1

Sauber: Hulkenberg – Gutierez

Este clar că Esteban merge bine și chiar dacă a ajuns la echipa pe banii unui miliardar asta nu inseamna ca nu poate pilota și bine. Totusi a fost mult în spatele colegului său în cursă și asta ne determină să îi acordam doar pneurile medii. Roșii lui Nico.

Scor Malaezia 1 – 0

Scor general 1 – 0

Force India: Sutil – di Resta

Aici îi acordam punctul lui di Resta deoarece a fost în fața în calificari pana cand l-a prins ploaia și în cursă a avut o viteza mai buna în cele 22 de tururi decat Sutil. Adrian nota 5 si 6 pentru Paul.

Scor Malaezia 0 – 1

Scor general 1 – 2

Williams: Maldonado – Bottas

Bottas a fost întreaga cursă a lui Maldonado (45 de tururi) mai rapid decat el. Însă ca să fie pe deplin în gratiile noastre trebuie să fie mult mai aproape în calificari de colegul sau. Oricum a terminat ambele curse din debutul său în Formula 1 și îi acordam pneurile galbene deci nota 5 și lui Pastor nota 4 fiindcă abandonul s-a datorat și unor probleme tehnice.

Scor Malaezia 0 – 1

Scor general 0 – 2

Toro Rosso: Ricciardo – Vergne

Il punctam pe Vergne. De ce? Fiindcă în cele 51 de tururi parcurse de ambii piloți a fost în 45 mai rapid decât colegul său. La ambii le acordam pneurile galbene.

Scor Malaezia 0 – 1

Scor general 0 – 2

Caterham: Pic – der Garde

Olandezului i s-a comunicat să îi cedeze locul sau lui Charles Pic fiindcă acesta era mai rapid. Lucru adevarat fiindcă der Garde a mai pierdut apoi o pozitie în cursă iar în calificari a fost invins de ambii piloți Marussia și evident și de colegul sau. Galbene Pic și portocalii Garde.

Scor Malaezia 1 – 0

Scor general 2 – 0

Marussia: Chilton – Bianchi

Jules Bianchi din nou. Câștiga calificarile dintre cei 4 piloți ce fac parte din echipele de la coada clasamentului și în cursă este bun. Roșii și verzi pentru Chilton care primește numele de “baiatu’ lu tata”.

Malaezia 0 – 1

Scor general 0 – 2

 

2 comentarii

  1. multumim! o mica greseala, la Caterham cred ca scorul general a ramas cel de anul trecut.

    1. Post By F1 Manager

      Modificat!

Comments are closed.