Monaco – lupta din interiorul echipei

Primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău!

Red Bull: Vettel – Webber

Webber a sclipit în calificări şi a fost puternic în cursă. Bine mai rapid decât colegul său în calificări şi are acum două victorii la Monaco şi a adus prin această izbândă a treia victorie consecutivă pentru Red Bull. Vettel în calificări a fost lent dar în cursă a fost bun şi a avut o strategie bună care l-a dus în faţa 5 poziţii ceea ce nu este deloc rău pentru Monaco. Oricum nu putem să îl punctăm decât pe Webber în lupta dintre cei doi şi felicitări maestre.

Scor Monaco 0 – 1

Scor general 3 – 4

McLaren: Button – Hamilton

Hamilton din nou mai bun în calificări dar nu aşa de bun cum ne-am fi aşteptat de la McLaren şi mai puţin bun în cursă decât ne-am fi aşteptat. Button din nou calificări slabe şi în cursă nu a putut nici cum să îl depăşească pe Kovalainen. Hamilton se distanţează şi în campionat şi în clasamentul F1 Manager de colegul său fiindcă punctul din Monaco merge la Hamilton.

Scor Monaco : 0 – 1

Scor general 2 – 4

Ferrari: Alonso – Massa

Felipe foarte rapid şi foarte aproape de Alonso în calificări. În cursa părea că stă să se urce peste Alonso şi era mai rapid uneori dar nu poţi să îl depăşeşti pe Alonso pe un asemenea circuit şi cu aceași maşină. Credem că nimeni nu poate. Pentru viteza arătată şi pentru cum a reuşit să facă faţa presiunii îl punctăm şi pe Felipe care a aflat dacă nu ştia că 3 secunde în plus înseamnă 3 poziţii în afară podimului.

Scor Monaco 1 – 1

Scor general 6 – 1

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Ne gândim dacă Rosberg ar fi păţit ce a păţit Schumi în China, adică nu i s-ar fi pus roata bine fiind pe locul 1 sau 2 şi dacă în 4 din cele 6 curse maşina ar fi cedat, ce teorii ale consipiraţiei s-ar fi născut. Invers stând lucrurile însă unii îl critică pe Schumacher şi chiar nu au de ce după această cursă şi mai ales după aceste calificări. În cadrul luptei dintre cei doi îi punctăm pe ambii piloţii în clasamentul F1 Manager şi Schumi rămâne aproape de colegul său; însă în cadrul campionatului e departe.

Scor Monaco 1 – 1

Scor general 3 – 4

Renault: Raikonnen – Grosjean

Grosjean mai rapid în calificări şi antrenamente decât Raikkonen, dar ambii lenţi în cursă. Nu ştie nimeni probabil unde a dispărut forma celor de la Lotus subit în decursul sfârşitului de săptămână. Evidentă greşeala lui Romain care a dat din Alonso în Michael şi apoi i-a distrus maşina lui Kamui Kobayashi. Cum ziceam, a fost un test pentru Grosjean circuitul din Monaco, un test de maturitate pe care însă nu l-a trecut. Îl punctăm doar pe Raikkonen.

Scor Monaco 1 – 0

Scor general 5 – 2

Force India: Di Resta – Hulkenberg

Hulkenberg aşa cum am prezis l-a bătut pentru prima dată în calificări pe colegul său în acest an dar a fost depăşit la boxe de Di Resta. Oricum nu îi vedeam în puncte pe nici care dintre piloţii Force India, dar în urma abandonurilor numeroase şi prin cosecvenţa şi constanta lor din cursă au reuşit acest lucru. Îi punctăm şi noi pe ambii piloţi în clasamentul F1 Manager.

Scor Monaco 1 – 1

Scor general 5 -2

Sauber: Kobayasi – Perez

Perez a greşit din nou în calificări şi plecat de pe locul 23 a ajuns pe poziţia 11 ceea ce nu este rău deloc. Kobayashi însă nu a avut nici o vină la contactul cu Grosjean, el luptandu-se cu Vettel pentru aceaşi poziţie. Şi în echipa Sauber vom puncta ambii piloţi.

Scor Monaco 1 -1

Scor general 4 – 3

Torro Rosso: Ricciardo – Vergne

Şi pentru cei de la Torro Rosso cursa a fost în haos. Ricciardo l-a băut cu 1s pe Vergne în calificări dar în cursă a lovit prea agresiv – în virajul 15 – un vibrator şi a fost nevoit să se retragă. Vergen declară că i s-au terminat pneurile dar avea aproape acelaşi ritm cu al lui Schumacher – care era cel mai rapid de pe circuit – înainte să intre a două oară la boxe şi să opteze pentru pneurile intermediare de ploaie. Noi nu vrem să presupunem nimic, dar ni s-a părut că cei de la Red Bull au vrut să ştie dacă are sens să treacă pe pneuri de ploaie sau nu şi s-au folosit de tânărul Jean-Eric. Poate ne înşelăm, dar greu de grezut că şi cu pneurile degradate ar fi pierdut 4 poziţii în ultimele 7 tururi astfel încât să iasă din puncte, lucru care s-a întâmplat în urma celei de a doua opriri. Nu punctăm în echipa Torro Rosso.

Scor Monaco 0 – 0

Scor 1 – 4

Williams: Maldonado – Senna

Poate că i s-a urcat la cap lui Maldonado după victoria din Spania şi de aceea a comis prostii în antrenamente, dar în calificări a fost mai rapid decât cu Senna cu 0,7s însă în cursă a greşit din nou. Îl punctăm pe Senna care a obţinut un punct pe acest circuti dificil.

Scor Monaco 0 – 1

Scor general 2 – 4

Caterham: Kovalainen – Petrov

Kovalainen merită felicitările noastre fiindcă prin acest rezultat a dus echipa pe locul 10 în clasament, în faţa celor de la Marrusia. L-a bătut rău în calificări şi pe colegul său şi ia punctul din Monaco.

Scor Monaco 1 – 0

Scor general 3 – 3

Marussia: Glock – Pic

Glock l-a bătut pe Pic în calificări şi a terminat şi cursa. Deci îl punctăm numai pe Glock.

Scor Monaco 1 – 0

Scor general 6 – 0

HRT:  De la Rosa – Karthikeyan

De la Rosa a terminat calificările în faţa lui Pic şi la numai 0,1s în spatele lui Glock, de Kartikeyan nici nu mai vorbim iar De la Rosa nu a avut nici o vină pentru accidentul care l-a scos din cursă după 300m. Nu avem de ce să îl punctăm şi pe Narain fiindcă în cursă a terminat ultimul.

Scor Monaco 1 – 0

Scor general 5 – 0