Montreal – lupta din interiorul echipei

Primul pe care trebuie să îl invingi în Formula 1 este colegul tău!

Red Bull: Vettel – Webber

Vettel mult mai rapid în calificări şi un rezultat mai bun în cursă fiind mai rapid decât colegul său Webber şi în antrenamente şi în toate sesiunile din calificari, pe acestea toate câştigându-le de fapt. Categoric punctul merge la Sebastian.

Scor Montreal 1 – 0

Scor general 4 – 4

McLaren: Button – Hamilton

Button nu işi găseşte ritmul nici în calificări dar mult mai surprinzător nici în cursă, şi nici în cursa din Montreal pe care a câstigat-o anul trecut fiind pe ultima poziţie la un moment dat. Hamilton a mers ceas şi a fost pe toate sectoarele şi în toate fazele cursei mult mai rapid decat Jenson. Tot către Hamilton merge şi punctul din Montreal la fel ca şi în ultimele trei curse.

Scor Montreal : 0 – 1

Scor general 2 – 5

Ferrari: Alonso – Massa

Felipe a fost din nou rapid în calificari şi bun şi în cursă. Din pacate în cursă a comis o mică greşeală în primul viraj care l-a costat cel putin 3 pozitii. Dar credem că tendinţa pe care merge Felipe poate să îi dea încredere în sine şi credem ca rezultate mai bune vor veni. Alonso foarte rapid şi consistent şi din nou în faţa lui Felipe în cursă. Punctul din Montreal merge la Alonso.

Scor Montreal 1 – 0

Scor general 7 – 1

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Michael a fost mai rapid decat Rosberg în sesiunile 1 şi 2 din calificari, dar din nou în efectuarea turului rapid din ultima sesiune datorită unei bâlbâieli a echipei a trecut linia de start dupa 4 sutimi de secundă după încheierea celor 10 minute astfel că nu a mai putut efectua turul rapid. Rosberg stă în faţa lui Schumacer în cursă şi în continuare la o victorie în spatele lui Hamilton cel care conduce clasamentul. Punctul din Montreal evident merge la Nico.

Scor Montreal 0 – 1

Scor general 3 – 5

Renault: Raikonnen – Grosjean

Felicitari tânărului francez. Plecat de pe pozitia a 7-a Romain a ajuns pe locul 2 deloc departe de Hamilton deşi a avut probleme cu traficul la un moment dat. A fost şi în calificari mai rapid decat Raikkonen deci punctul merge la el. Si ipoteza noastra cum că Kimi e la fel de rapid ca un pilot slab care este Grosjean – dar ambii se afla într-o masina foarte buna şi acest lucru e mascat – castigă teren, fiind susținută și de Villneuve care a declarat că alți piloți ar fi căștigat toate cursele de până acum daca ar fi fost la Lotus. Punctul merge la Grosjean.

Scor Montreal 0 – 1

Scor general 5 – 3

Force India: Di Resta – Hulkenberg

Di Resta a avut parte de calificări mai bune, mult mai bune decat colegul său Nico prin prisma pozitiei obtinute dar ca şi timp pe cei doi i-a separat doar o zecime de secundă în a doua sesiune din calificari. Şi în cursă Paul a reuşit să termine înaintea colegului său. Îl punctam pe Di Resta.

Scor Montreal 1 – 0

Scor general 6 -2

Sauber: Kobayasi – Perez

Kobayashi a fost mai rapid în calificări decât Perez cu aproape jumătate de secundă, dar strategia lui Perez a dat roade în cursă şi nimeni nu se gândea că va ajunge pe podium, nici chiar el aşa dupa cum a mărturisit imediat după cursă. A doua oară când Perez se clasează pe podium în 2012, lucru ce îi prinde foarte bine tânărului mexican. Şi noi îl punctăm pe Sergio în faţa colegului său japonez.

Scor Montreal 0 – 1

Scor general 4 – 4

Torro Rosso: Ricciardo – Vergne

Nu ne este clar ce a păţit Vergne în calificari şi probabil că nici lui, dar a fost cu o secundă mai încet decât Ricciardo. În cursă a venit în spatele colegului său, aceasta deşi Vergne a suferit şi o penalizare constând printr-o trecere pe la boxe. Îl punctăm pe Daniel Ricciardo prin prisma poziţiei obţinute, încheind pe locul 14 faţă de poziţia 15 a lui Jean-Eric.

Scor Montreal 1 – 0

Scor general 2 – 4

Williams: Maldonado – Senna

Senna a fost mai rapid în calificări decât colegul său. E drept că doar cu 0,06s dar a fost mai rapid, însă în cursă Maldonado a terminat mult în faţa lui Bruno, la peste 40 de secunde. Păcat că a greşit în calificari Pastor altfel e posibil să fi avut o clasare mult mai bună în clasamentul general al cursei din Monaco. Îl punctăm pe venezuelean.

Scor Montreal 1 – 0

Scor general 3 – 4

Caterham : Kovalainen – Petrov

Kovalainen în faţă şi în cursă şi în calificari. Petrov însa s-a ţinut de el şi a terminat cursa chiar în spatele lui Heikki. Noi îl premiem pe finlandez.

Scor Montreal 1 – 0

Scor general 4 – 3

Marussia: Glock – Pic

Pic a terminat cursa, Glock nu, însă nu din cauza sa ci a frânelor maşinii. În calificări Glock a fost mai rapid decat Charles, aşadar punctul îl oferim germanului.

Scor Montreal 1 – 0

Scor general 7 – 0

HRT:  De la Rosa – Karthikeyan

De la Rosa a doua cursă consecutivă când termină calificările în faţa ambelor maşini de la Marussia. Că l-a bătut şi pe Narain nici nu are rost să mai amintim, o vom face când va fi viceversa. Ambelor maşini însă le-au cedat frânele în timpul cursei.

Scor Montreal 1 – 0

Scor general 6 – 0