Pneurile acordate de F1 Manager pentru cursa din Ungaria

Schimbul de pneuri

Schimbul de pneuri ale piloţilor de Formula 1 va fi realizat de echipa F1 Manager după fiecare cursă. Vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superuşoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică nota 6 este maxim şi nota 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

Marele Premiu de la Hungaroring    

Jenson  Button (start 4, sosire 6)

Jenson a fost bun dar nu foarte bun, a avut şi neşansa să iasă în trafic de fiecare dată dar şi a fost cu 0,6s mai lent decât colegul său în calificări. Iar locul 6 nu e rău dar nici nu îl ajută foarte mult în lupta pentru titlu. Pneurile uşoare … cu indulgenţă.

Lewis Hamilton (start 1, sosire 1)

Pneurile superuşoare. Nu numai pentru condus dar şi pentru atitudine, pentru răbdare, pentru că vorbeşte calm cu inginerii săi chiar în timpul cursei, pentru calificări şi pentru victorie. Îl sfătuim să semneze contractul cu echipa sa ca să meargă mai departe și să elimine micile tensiuni din echipă.

Sebastian Vettel (start 3, sosire 4)

Pneurile uşoare pentru Vettel. Prea multe nu sunt de spus, decât că este un pilot foarte talentat, cam nervos, orgolios şi că dacă nu are cea mai bună maşină nu poate obţine victoria … momentan. Fără supărare.

Mark Webber (start 11, sosire 8 )

Pneurile medii pentru Mark. A fost mai lent în cursă şi nu a reuşit să facă depăşiri având maşini mai lente în faţă. A urcat totuşi 3 poziţii ceea ce nu e puţin pe acest circuit, dar departe în calificări şi parcă şi el a intrat deja în vacanţă.

Fernando Alonso (start 6, sosire 5)

Ce lenţi au părut cei de la Ferrari în comparaţie cu cei de la McLaren, Lotus şi Red Bull. Se pare că ritmul de dezvoltare actual în Formula 1 este unul accelerat, echipele vin cu inovaţii mai mici sau mai mari în toate cursele altminteri nu reuşeşti să stai în faţă. Probabil că până la Spa în Belgia toate echipele vor fi cu cel puţin jumătate de secundă mai rapide. Alonso chiar s-a chinuit şi nu a reuşit mai mult, dar a reuşit mult cu maşina avută la dispoziţie. Pneurile uşoare.

Felipe Massa (start 7, sosire 9)

Startul iarăşi l-a costat pe Massa o poziţie mai bună. Contractul i-a expirat, echipa nu l-a prelungit şi dacă va rămâne la Ferrari va trebuii să se scrie un alt contract pentru Felipe. Sperăm să aibă o jumătate de sezon foarte bună chiar dacă nu va rămâne la echipa italiană dar ca să avem o amintire frumoasă despre el. Pneurile medii.

Michael Schumacher (start 17, descalificat)

3 greşeli făcute în 5 minute. S-a pus pe grilă cu o poziţie mai în spate, deşi era loc liber în faţa sa pe grila de start. Nu a ştiut că din cauza sa apar luminile galbene şi a oprit motorul monopostului fiind nevoit să plece de la boxe. A făcut pană şi a intrat la boxe să schimbe pneurile şi a depăşit viteza permisă pe linia standurilor. E rapid, poate câştiga, dar are nevoie de vacanţă acum. Credem că a două parte a sezonului va fi mai bună pentru el prin prisma fiabilităţii maşinii cel puţin. Pneurile tari de data asta.

Nico Rosberg (start 13, sosire 10)

Penurile uşoare pentru Nico fiindcă se pare că maşină lor a fost cu adevărat înceată şi să obţii 3 poziţii pe acest circuit nu e rău deloc. Dacă până în Canada avea şanse la titlu reale Nico, acum acestea par iluzorii.

Kimi Raikkonen (start 5, sosire 2)

Kimi pneurile superuşoare le primește de la noi. Deşi îi ţin pneurile mult pe cei de la Lotus şi ale lui s-au dus când a ajuns în spatele lui Lewis. La cum se apropia de Hamilton am fost convinşi pentru câteva tururi că va câştiga. În a doua parte a sezonului va veni şi victoria la finlandez.

Romain Grosjean (start 2, sosire 3)

Puţină, puţină lipsa de neatenţie din partea lui Romain şi puţină frică de Kimi dar firească am spune noi deşi Kimi a fost extrem de agresiv la ieşirea de la boxe prin modul cum l-a scos în afara circuitului pe colegul său, dar ne-a amintit de vremurile de mai demult din Formula 1, vremuri pe care le-am vrea aduse înapoi. Şi aici ne referim la luptele bărbăteşti care se dădeau pe pistă în primul rând. Pneurile superuşoare totuși şi pentru Grosjean.

Paul di Resta (start 12, sosire 12)

Paul pneurile medii. Si dacă Schumacher pleacă anul acesta nu ni se pare cea mai bună variantă de înlocuire. Ca să fim sinceri ni se pare chiar una modestă.

Nico Hulkenberg (start 10, sosire 11)

Pneurile uşoare pentru Nico şi ne bucurăm că şi-a intrat în mână şi că arată de ce este în stare.

Kamui Kobayashi (start 15, sosire 18)

Pneurile medii pentru Sauber în această cursă. Ce bine şi puternici au arătat în Germania şi ce slab aici.

Sergio Perez (start 14, sosire 14)

Nici Perez nu ni se pare o alegere fericită pentru Ferrari în cazul despărţirii de Massa. Nici pe departe.

Daniel Ricciardo (start 18, sosire 15)

Pneurile uşoare fiindcă a fost învins în calificări de colegul său dar apoi a făcut o cursă foarte bună.

Jean-Eric Vergne (start 16, sosire 16)

Pneurile medii pentru Eric care de obicei are curse mai bune decât calificările, dar nu şi de data aceasta.

Pastor Maldonado (start 8, sosire 13)

A greşit din nou şi ni se pare un pilot – nu om – cu o inteligenţă sub medie. Da’ ne poate demonstra contrariul în ultimele 9 curse din 2012. Pneurile tari.

Bruno Senna (start 9, sosire 7)

Pneurile superuşoare pentru Bruno Senna care din nou nu s-a intimidat avandu-i în spate pe Massa, Button, Webber. L-am criticat la începutul anului, dar acum începe să ne placă.

Heikki Kovalainen (start 19, sosire 17)

Pneurile uşoare doar pentru Kova, nu a impus un ritm de cursă clar şi prin care să îşi învingă colegul pe tur la cronomentru.

Vitaly Petrov (start 20, sosire 19)

Pneurile medii pentru Petrov care s-a comportat la fel ca şi colegul său dar în plus a fost iarăşi mai lent în calificări.

Timo Glock (start 22, sosire 21)

Pneurile medii pentru Glock care a fost învins şi în cursă şi în calificări de Pic.

Charles Pic (start 21, sosire 20)

Pneurile superuşoare şi felicitările noastre. Intră în vacanţă cu un avantaj psihologic asupra colegului său pe care l-a învins în ultimele două curse.

Pedro de la Rosa (start 23, sosire 22)

Doar pneurile uşoare pentru spaniol.

Narain Karthikeyan (start 24, descalificat)

Pneurile medii.

 

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Potestez!
    Ati uitat sa luati in calcul ca cei de la Ferrari au efectuat cu un schimb de pneuri mai putin. A efectua 2 sau tei schimburi de pneuri pe un circuit abraziv ca si cel din Ungaria nu e tot una. De aici provine diferenta de viteza!
    In cursa s-a dovedit ca varanta corecta era 3 schimburi. Cei de la Ferrari au mers doar pe 2. Nu e corect sa depunctati cei doi piloti ai lor pentru decizia echipei!
    Ati uitat sa mentionati ca e prima data cand Fellipe a terminat la „doar” 12 secunde de colegul sau. Daca Ferrari vor sa ia titlul si la constructori e nevoie mare de de Massa !

Comments are closed.