Post cronica cursei din Mexic

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Mexicului pornind din pole position pe pneuri soft și având o strategie cu o singură oprire prin care a schimbat ulterior pe medium. Pe parcursul cursei, pilotul Williams, Valtteri Bottas a atins 372km/h (rulând pe pneuri medium): foarte aproape de cea mai mare viteză înregistrată vreodată în Formula 1.

Cei mai mulți dintre piloți au pornit pe compoziția soft, inclusiv cele două Mercedes de pe prima linie a grilei. Chiar în spatele lor au fost cele două Red Bull care au pornit pe supersoft, compoziție care teoretic le-a permis un start mai rapid în schimbul unui stint mai scurt. Oricum, Daniel Ricciardo a schimbat pe pneuri medium pe durata perioadei de safety car în turul 1, ulterior a efectuat un al doilea stop pentru un stint final ultrarapid pe soft, ceea ce i-a adus poziția a patra după ce a utilizat toate cele trei compozițiile.

19-mexico-race1-4k-en_6

Toți piloții, mai puțin Daniil Kvyat de la Toro Rosso au ales pneurile medium pentru cel de-al doile stint (cu pilotul Sauber, Felipe Nasr pornind pe medium). Sebastian Vettel de la Ferrari a rulat cel mai lung stint pe softuri, trecând de pe soft pe medium în turul 32. Nasr a efectuat cel mai lung prim stint al cursei pornind pe medium și trecând apoi pe supersoft în turul 49, demontrându-se astfel consistența fiecărei compoziții. Pilotul Renault, Jolyon Palmer a rulat de asemenea întreaga cursă, mai puțin un tur, cu anvelope medium.

Condițiile au fost mai calde decât în antrenamente, cu temperaturi situate cu puțin sub 40 de grade pe durata grand prix-ului. O componenta cheie a strategiei a fost lungimea bretelei de intrare la boxe: cea mai lungă din sezon, ceea ce a crescut timpul necesar opririi la boxe

Medium Soft Supersoft
Primul VET  1m22.497s RIC     1m21.134s MAG   1m23.146s
Al doilea
RAI   1m22.512s HAM   1m23.045s VES    1m23.397sAl treile
Al treilea HAM 1m22.596s VET    1m23.197s KVY    1m23.618s

Cel mai lung stint al zilei:

Medium  Ericsson, Palmer  69 tururi
Soft  Kvyat  34
Supersoft  Kvyat  23