Silverstone – lupta din interiorul echipei

Primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău!

Red Bull: Vettel – Webber

Nu sunt multe de spus în lupta din această echipă pe circuitul de la Silverstone – dar vor fi în continuare cu siguranță – decât că maşina merge foarte bine şi că am notat frustrarea lui Vettel. Nu fiindcă a obţinut locul 3 ci fiindcă Webber s-a clasat în faţa lui şi mai mult decât atât fiindcă a câştigat cursa. A câştigat şi calificările obţinând un timp cu 0.4s mai bun decât timpul lui Sebastian. Sincer ne bucurăm pentru Mark şi sperăm să rămână în luptă pentru titlu până la ultima cursă. El ia şi punctul de la F1 Manager.

Scor Silverstone 0 – 1

Scor general 5 – 6

McLaren: Button – Hamilton

E drept că a avut ghinion Button în calificări. A avut un timp mai rapid decât locul 17 (Rosberg) cu 1,5s pe primele două sectoare şi apoi a văzut steagurile galbene şi a trebuit să încetinească. Dar a fost norocos că Perez cu Maldonado s-au ciocnit, că Hluknemberg a greşit în penultimul tur şi că Kobayashi şi-a lovit 3 mecanici şi astfel Jenson a obţinut ultimul punct pus în jos. Pentru McLaren forma arătată nu este deloc bună dacă ţinem cont că se derulează negocierîle cu Hamilton. Hamilton a fost în faţa colegului său şi în cursă şi în calificări, aşa că îl vom puncta pe el.

Scor Silverstone : 0 – 1

Scor general 3 – 7

Ferrari: Alonso – Massa

Alonso a arătat ce bun pilot este în toate condiţiile. Sincere felicitări şi lui Felipe care a fost acolo şi în calificări şi în cursă. Echipa Ferrari arată ca una favorită în acest moment la titlu piloţilor prin Alonso, dar nu foarte departe nici de Red Bull. Îl punctăm doar pe Alonso.

Scor Silverstone 1 – 0

Scor general 9 – 1

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Schumacher a arătat că este bun şi cel mai bun poate pe ploaie. El a fost cel mai rapid pe sectoarele 2 şi 3 din calificări, dar în primul sector a fost mai lent cu 0,8s decât Alonso şi Webber, terminând turul la doar 0.25s în spatele lor și nu a avut la dispoziție decât un tur pe pneurile intermediare. În cursă a făcut atât cât a putut cu maşina care a avut-o la dispoziţie, care nu arată bine în acest moment. Rosberg cumva ghinionist în calificări, fiindcă a avut timpi intermediari buni dar şi norocos că nu a ieşit din prima sesiune. Evident că îl punctăm pe Schumacher în lupta dintre cei doi.

Scor Silverstone 1 – 0

Scor general 5 – 5

Renault: Raikonnen – Grosjean

Aici vom puncta din nou ambii piloţi. Grosjean a fost mai rapid în sesiunea a doua a calificărilor şi în a treia nu a luat startul, iar faptul că a plecat practic de pe poziţia 22 după contactul de la start, neavând vină pentru aceasta după părerea noastră şi ajungând pe poziţia a 6-a este ceva deosebit. Kimi a făcut şi el o cursă solidă, dar pierzând timp şi poziţii după start l-a făcut să stea în afara podiumului.

Scor Silverstone 1 – 1

Scor general 7 – 5

Force India: Di Resta – Hulkenberg

Dezamăgitor pentru Di Resta că a ieşit din cursă, în cursa de acasă. Dezamăgitor şi pentru Nico că a pierdut două puncte în penultimul tur şi că a trebuit să schimbe cutia de viteze lucru ce l-a obligat să plece de pe poziţia a 14 în loc de locul 9 unde s-a calificat. Îl punctăm pe Nico.

Scor Silverstone 0 – 1

Scor general 6 – 4

Sauber: Kobayasi – Perez

Poate surprinzător dar la Sauber nu vom merge pe mâna nici a lui Perez și nici a lui Kobayashi care a lovit 3 mecanici şi a dat cu piciorul la multe şi folositoare puncte, iar Perez nu a avut vină pentru accidentul cu Maldonado, dar pentru 12 ture parcurse și calificări mai slabe decât ale colegului său nu îl putem puncta.

Scor Silverstone 0 – 0

Scor general 4 – 5

Toro Rosso: Ricciardo – Vergne

Ricciardo a câştigat şi calificările şi cursa în faţa colegului său Vergne. Ce este bine pentru Toro Rosso este că a terminat cu ambele maşini cursa şi pe locuri acceptabile. Punctul merge la Daniel Ricciardo.

Scor Silverstone 1 – 0

Scor 4 – 4

Williams: Maldonado – Senna

Senna. Lui Maldoando ar trebuii să îi oferim -1, dar nu o facem.

Scor Silverstone 0 – 1

Scor general 4 – 5

Caterham: Kovalainen – Petrov

Kovalainen câştigă cursa din echipă pentru F1 Manager la Silverstone.

Scor Silverstone 1 – 0

Scor general 5 – 4

Marussia: Glock – Pic

Glock plecat de pe ultima poziţie a ieşit în faţa lui Pic pe care nu îl mai vedem la anul în Formula 1. Decât dacă aduce alți bani, mai mulţi bani.

Scor Silverstone 1 – 0

Scor general 8 – 0

HRT: De la Rosa – Karthikeyan

De la Rosa din nou.

Scor Silverstone 1 – 0

Scor general 7 – 0

3 comentarii

 1. Post By daniel

  La Ferrari macar pentru imbarbatare cred ca meritau punctati ambii piloti.
  Si Felipe a facut o cursa cu adevarat buna.
  Interesant e ca cei doi piloti Ferrari au avut strategii diferite care pana la urma s-au dovedit ca nu au adus nimic in plus.

 2. Post By F1 Manager

  Am facut asta la Monaco. Acum Felipe daca vrea un punct de la noi sa il bata in Germania unde acum doi ani a cedat locul 1 lui Alonso. L-am imbarbata si mai mult dar nu cred ca ne citeste Massa … momentan :)

 3. @daniel
  daca Alonso era pe strategia lui Massa eu zic ca isi pastra primul loc. interesant este totusi ca Massa a mers mai multe tururi pneurile moi si nu a pierdut asa mult ca si Alonso.

Comments are closed.