Singapore – lupta din interiorul echipei

Primul pe care trebuie să îl învingi în Formula 1 este colegul tău!

Red Bull: Vettel – Webber

Vettel evident. A fost rapid în calificări, a fost rapid la start şi rapid în cursă. Sincer ne pare rău că Webber nu mai are o şansă reală la titlul din 2012, după ce mult timp l-am văzut principalul candidat după Alonso. A avut ultimele 3 curse destul de mediocre. Vettel este însă pe val şi credem că are principala şansă la titlu imediat după Alonso.

Scor Singapore 1 – 0

Scor general  10 – 6

McLaren: Button – Hamilton

Aici vom puncta ambii piloţi deşi Lewis Hamilton a câştigat calificările în faţa lui Button la aproape o secundă şi în general în calificări are unul dintre cele mai mari avantaje faţă de colegul său comparativ cu ceilalţi coechipieri şi ţinem cont şi de faptul că Button este un pilot foarte bun şi Lewis nu a avut nici o vină la problema tehnică apărută. Button a ieşit totuşi pe doi.

Scor Singapore : 1 – 1

Scor general 6 – 10

Ferrari: Alonso – Massa

Ca de obicei Fernando Alonso. A făcut o cursa sigură şi apoi l-a învins şi el pe Felipe Massa tare rău în calificări. Nici Massa nu a făcut o cursă rea ci din contră, plecat de pe ultima poziţie practic a ajuns în puncte pe un circuit dificil. Totuşi îl punctăm numai pe spaniol.

Scor Singapore 1 – 0

Scor general 12 – 3

Mercedes: Schumacher – Rosberg

Michael Schumacher l-a învins pe Nico Rosberg din nou în calificări şi pe bune, adică în a doua sesiune din calificări a avut un timp mai bun cu peste o zecime decât Nico, lucru la care admitem că nu ne aşteptam. Indiferent că se va dovedi doar o greşeală sau o problemă tehnică accidentul lui Michael, Rosberg a fost mai rapid ca Schumacher în primul interval din cursă, bine mai rapid. Şi până la urmă finlandez-germanul a adus acasă 10 puncte. Îl vom puncta doar pe tânărul echipei Mercedes.

Scor Singapore 0 – 1

Scor general 8 – 7

Renault: Raikonnen – Grosjean

Raikkonen învins de Grosjean în calificări şi în cursă i s-a spus lui Romain să nu îl ţină în spate pe finlandez şi apoi acesta nu s-a distanţat prea tare de francez. Vom face la fel cum am făcut la Monza în cazul echipei Ferrari şi îl vom puncta pe Grosjean chiar dacă vom supăra o bună parte a cititorilor F1 Manager.

Scor Singapore 0 – 1

Scor general 10 – 6

Force India: Di Resta – Hulkenberg

De data asta nu sunt multe dubii. Scoţianul primeşte punctul nostru cu felicitările de rigoare. A câştigat în faţa lui Nico atât calificările cât şi cursa şi a obţinut cel mai bun rezultat din cariera sa în F1.

Scor Singapore 1 – 0

Scor general 7 – 7

Sauber: Kobayasi – Perez

Îl vom puncta tot pe Perez. Ambii piloţi Sauber au avut o cursă dificilă dar cel care a ieşit în faţă în toate situaţiile obţinând în extremis şi un punct a fost mexicanul.

Scor Singapore 0 – 1

Scor general 6 – 8

Toro Rosso: Ricciardo – Vergne

Ei bine aici e mai greu. A câştigat calificările Ricciardo dar Vergne a fost în faţa lui în cursă în momentul în care a fost lovit de Schumacher. E drept însă că Vergne era pe penurile superuşoare şi ar fi trebuit să parcurgă 28 de tururi cu ele până la sfârşit dar credem că ar fi reuşit fiindcă Massa a stat şi el 26. Vom puncta ambii piloţi.

Scor Singapore 1 – 1

Scor 8 – 7

Williams: Maldonado – Senna

După mult timp acum este rândul lui Maldonado să primească punctul nostru. Nu a făcut o cursă rea, a făcut nişte calificări incredibile şi acum a pierdut puncte importante din vina maşinii şi nu a sa.

Scor Singapore 1 – 0

Scor general 6  – 8

Caterham: Kovalainen – Petrov

Heikki Kovalainen a terminat mult mai bine decât Petrov în cursă. Menţionăm însă că a a fost învins în calificări de rus. Dar acordăm un singur punct şi acesta merge la finlandez.

Scor Singapore 1 – 0

Scor general 8 – 6

Marussia: Glock – Pic

Felicitări lui Glock pentru locul 12 obţinut. Îi dăm numai un punct deşi ar merita două.

Singapore 1 – 0

Scor general 11 – 3

HRT: De la Rosa – Karthikeyan

De la Rosa a fost învins pentru a două oară în calificări de Karthikeyan în acest an şi în cursă indianul a avut o problemă tehnică, iar cu un tur înainte să se retragă era înaintea spaniolului. Credem că merită primul punct din acest an.

Scor Singapore 0 – 1

Scor general 11 – 1