Suzuka – schimbul de pneuri

Schimbul de pneuri

Schimbul de pneuri ale piloţilor de Formula 1 va fi realizat de echipa F1 Manager după fiecare cursă. Vom acorda pneurile în funcţie de prestaţia piloţilor la fiecare mare premiu, cea mai bună prestaţie fiind cotată cu pneurile superuşoare şi cea mai slabă cu pneurile de ploaie. Adică nota 6 este maxim şi nota 1 este minim. Nu se va ţine cont de prestaţia maşinii sau de alte lucruri care nu sunt sub controlul direct al piloţilor.

Marele Premiu de la Suzuka

Jenson Button (start 8, sosire 4)

Astăzi vom fi mai aspri cu toţi piloţii şi începem cu Jenson căruia îi acordăm pneurile uşoare. Maşina lui putea mai mult spunem noi şi podiumul era obligatoriu pentru el. Nu a mers rău dar nici foarte bine.

Lewis Hamilton (start 9, sosire 5)

Acelaşi lucru valabil şi pentru Lewis, plus că a greşit în calificări, setarea, el şi echipa. Oricum ar fi putem numii ciudate rezultatele din calificări ale echipei McLaren. Dacă chiar îl sabotează echipa ar fi ceva foarte trist dar nu credem acest lucru. Pneurile uşoare.

Sebastian Vettel (start 1, sosire 1)

Ne-a plăcut în mod deosebit Vettel fiindcă şi-a disperat echipa care i-a comunicat sub diverse forme de vreo 3 ori să o lasă mai moale. El însă punea tur rapid după tur rapid ceea ce arăta că are o mare pasiune şi nu se mulţumeşte doar să câştige.

Mark Webber (start 2, sosire 8)

Semne bune pentru Mark, vechiul nostrum prieten. Păcat că la start a avut incidentul care l-a avut dar nu avem ce să îi reproşăm şi îi acordăm pneurile cu talon roşu.

Fernando Alonso (start 6, descalificat)

Pentru fostul favorit principal la titlul mondial din 2012 nu avem decât pneurile medii. Credem că acest abandon l-a costat titlul mondial şi ne pare sincer rău pentru el dar credem că trebuia mai multă prudentă. Sperăm să o aibă în Korea.

Felipe Massa (start 10, sosire 2 )

Pneurile superuşoare cu bulină roşie Massa. A avut un start foarte bun ca mai toate din acest an, mâna sigură, şi deşi a fost o presiune imensă pe el a reuşit să îi facă faţă si nu vedem de ce nu ar mai obţine vreo două podiumuri anul acesta.

Michael Schumacher (start 23, sosire 11)

Ne place de Michael că nu ne mai trimite bezele când e camera pe el dar ne place şi că îşi vede de treabă şi că în calificări scoate mai mult din maşină decât Rosberg şi la fel şi în cursă. Este drept că a amânat semnarea cu Mercedes, este drept că putea să se grăbească, dar este drept că a fost totuşi înlăturat de aceştia. După cursa de la Monza a mers în Franţa să vadă cum funcţionează noile inovaţii pe maşina pilotată de tinerii piloţi Mercedes. Câţi piloţi din F1 au făcut asta? Nici unul. Acum două luni declară că pur şi simplu nu va renunţa şi săptămână trecută … Pneurile roşii pentru fostul baron roşu care nu a devenit şi unul alb.

Nico Rosberg (start 13, descalificat)

Pneurile medii pentru Rosberg fiindcă a avut un timp slab în calificări şi fiindcă din Canada încoace ni se pare un pilot anonim, care nu se mai remarcă prin nimic deosebit.

Kimi Raikkonen (start 7, sosire 6)

Pneurile cu talon galben pentru Raikkonen. Maşina nu l-a dus mai departe dar a fost bătut din nou şi din nou de Romain în calificări. Oricum a venit cu nişte puncte acasă, puncte care pot conta şi dacă e pe jumate cum spune şeful echipei Lotus că inovaţiile pentru Korea vor deschide o nouă eră în echipî atunci acestea îi pot fi de folos. Le dorim să aibă o maşină din nou foarte bună.

Romain Grosjean (start 4, sosire 19)

Pneurile tari pentru Grosjean şi fără alte explicaţii.

Paul di Resta (start 11, sosire 12 )

Pneurile medii pentru Di Resta. O cursă bună în Singapore şi acum a venit una slabă. Nu ştim motivele, dar Paul ar trebuii să le înţeleagă şi să lucreze la problemă.

Nico Hulkenberg (start 15, sosire 7)

Schimb de pneuri între cei doi colegi de la Force India. Acum Nico primeşte pneurile superuşoare.

Kamui Kobayashi (start 3, sosire 3)

Bravo Japonia. Bravoi Kamui. L-a ţinut frumos în spate pe Jenson şi a reuşit să obţină primul podium din carieră. A spus că acum se simte ca un adevărat pilot de Formula 1. Să vedem ce urmează în Korea unde nu e cel mai bun circuit pentru cei de la Sauber.

Sergio Perez (start 5, descalificat)

Pneurile tari pentru Perez. L-a depăşit odată pe Hamilton şi a dorit a două oară să o facă în acul de păr. Sperăm că nu renunţă la modestie Sergio şi în a fi un om smerit în continuare aşa cum l-a numit Martin Whitmarsh. Ar fi păcat şi oricum mult prea devreme.

Daniel Ricciardo (start 14, sosire 10)

Pneurile superuşoare pentru Ricciardo. Felicitări că a reuşit să îl ţină în spate pe Schumi şi  fiindcă nu i-a acordat ultimul punct.

Jean-Eric Vergne (start 19, sosire 13)

Şi el a făcut o cursa bună şi a urcat poziţii. Dar merită numai pneurile cu talon galben.

Pastor Maldonado (start 12, sosire 8)

Primele puncte după Barcelona, adică după 10 curse pentru Maldonado. Ne-am tot gândit că va intra penste Hulkenberg în dorinţa de a-l depăşi şi că va face o prostie pentru locul 7. Nu a făcut-o şi bravo lui. Pneurile superuşoare.

Bruno Senna (start 16, sosire 14)

Pneurile tari. Senna ne aminteşte de pilotul care a fost la începutul sezonului şi despre care am afirmat despre el că nu are ce căuta în Formula 1.

Heikki Kovalainen (start 17, sosire 15)

Pneurile uşoare.

Vitaly Petrov (start 22, sosire 17)

Pneurile medii.

Timo Glock (start 18, sosire 16)

Pneurile uşoare.

Charles Pic (start 21, descalificat)

Pneurile tari. În calificări l-a bătut De la Rosa.

Pedro de la Rosa (start 20, sosire 18)

Pneurile roşii.

Narain Karthikeyan (start 24, descalificat)

Pneurile medii. S-a retras din cauza maşinii însă a fost bătut iarăşi de Pedro în calificări