Button: „trebuie să luăm titlul înapoi anul acesta”

„Noi cei de la McLaren nu am castigat titlul mondial din 2008 si eu nu l-am castigat din 2009. Au trecut 4 ani si vrem sa il luam din nou. Vom face tot ceea ce putem ca sa realizam acest lucru” a declarat Jenson Button.

El a mai spus: „dar cred ca toata lumea cu exceptia lui Sebastian spune acelasi lucru. Fernando a avut un an fantastic anul trecut dar nu a castigat Campionatul Mondial deci si Ferrari spune acelasi lucru. Acest an este unul important pentru noi. A trecut mult timp. Chiar daca castigi primele curse aceasta nu inseamna ca vei castiga si titlul asa cum s-a dovedit anul trecut. Trebuie sa fim calmi, concentrati pe detalii mai ales fiindca nu au fost schimbari de regulament. Nu putem gresi in acest an.”

„Nu putem avea un an ca cel de anul trecut in termeni de fiabilitate, greseli, inconsistenta. Totul trebuie sa mearga conform planului, sa fie lin, pentru ca nu ma astept sa ii vad pe ceilalti sa faca mari greseli. Trebuie sa avem un sezon curat si sa facem ceea ce trebuie fiind insa relaxati, fiind adunati si fiind concentrati pe fiecare detaliu legat de masina si pe fiecare detaliu legat de cursa, calificari si antrenamente” a mai adaugat britanicul.

Legat de pregatirea sa fizica el a marturisit: „nu stiu daca este la fel pentru fiecare pilot dar in timpul iernii adaugi un efort suplimentar si fiindca in iarna ma pregatesc de atatia ani nu simt ca se aduna. Numarul de ore pe care le fac acum nu as fi fost iin stare sa le fac acum 4 ani. Din punct de vedere fizic ar fi trebuit sa fie prea solicitant, dar corpul meu este obisnuit si pot sa petrec mai multe ore in prepararea fizica. Dar in timpul iernii trebuie facuta si pregatirea mentala si de alta natura. Am parcurs jumatate de maraton la Cannes recent si au fost 0 grade Celsius, dar am parcurs distanta in o ora si 19 minute si am fost multumit. Dar a fost una dintre cele mai dureroase lucruri pe care le-am facut vreodata. Dupa doua zile inca simteam durere. Facandu-ma sa sufar in special in ultimele 20 de minute m-am gandit la prima cursa a sezonului si fiind fizic si psihic pregatit ma simt bine cu mine insumi si fata de cei din echipa.”

In incheiere a concluzionat: „Australia este un loc asa de special pentru noi toti. Ajungi la sfarsitul sezonului in Brazilia si prin garaje nu vezi prea multi oameni zambind. Dar la prima cursa toata lumea este proaspata si emotionata. Toata lumea atunci zambeste. Este un loc minunat sa incepi sezonul si australienii sunt mari amatori de sport in general. Evident ca am avut o masina buna ca sa pot obtine ceea ce am obtinut anul trecut dar am castigat si in 2010 cand nu am avut o masina asa de buna. Poate ca se potriveste cu stilul meu, poate ca sunt mai relaxat dar este o cursa de care ma bucur cu adevarat si ma bucur si de  atmosfera din Melbourne.