A murit Tyler Alexander, unul dintre fondatorii echipei McLaren

Tyler Alexander a murit astazi la varsta de 76 de ani dupa o viata petrecuta in cadrul echipei McLaren din care s-a retras in anul 2008, participand activ la primul titlu mondial castigat de Lewis Hamilton.

El a studiat sa devina un inginer de aviatie dar la inceputul anilor ’60 a ajutat un prieten sa pregateasca motoarele de 500cc pentru curse. De aici si pana la intalnirea cu Bruce McLaren nu a mai fost mult, intalnire ce a avut loc in 1963.

Ron Dennis a spus despre acesta ca ” a trait si a respirat McLaren”, iar Bernie Ecclestone l-a descris ca un „prieten apropiat, care ii va lipsi si care a inteles sportul”.

Long Beach, California, USA. 2 - 4 April 1982. Niki Lauda (McLaren Ford) 1st position, in converstation with Ron Dennis, Tyler Alexander and sitting, John Barnard, portrait. World Copyright: LAT Photographic. Ref: Colour Transparency.

Long Beach, California, USA. 2 – 4 April 1982. Niki Lauda (McLaren Ford) 1st position, in converstation with Ron Dennis, Tyler Alexander.

Alexander Tyler a petrecut 45 de ani in lumea motorsportului si a fost unul dintre cei mai apropiati sustinatori ai lui Bruce McLaren.

Dumnezeu sa il odihneasca!

Un comentariu

  1. A mai disparut o stea din universul f 1.dumnezeu sa l odihneasca !

Comments are closed.