Alonso contract ferm pe 3 ani cu McLaren: „maşinile sunt mai lente şi mai grele acum”

Fernando Alonso a facut niste referiri la actualul mod de desfasurare a campionatului mondial de Formula 1. Unele sigur neplacute pentru promotorii acesteia

„Cred ca masinile sunt diferite acum, masinile sunt mai lente si mai grele. In China, ritmul din cursa a fost de 1:43s si in 2004 acesta a fost 1:33s, deci sunt 10 secunde diferenta. Cand conduci cu 10 secunde mai incet nu ai acelasi sentiment, dar pe de alta parta ADN-ul sportului ramane acelasi, care este sa concurezi contra altora, sa ii invinge pe ceilalti, sa fii mai destept decat ceilalti” a declarat spaniolul.

El a mai spus: „Cand merg la kating cu prietenii, ma simt asa de bine si am doar 50km/ora, deci nu conteaza cat de rapid sau de lent esti, te bucuri de competitie. In termeni de ceea ce simtim  fata de F1 in acest moment ca si piloti noi acum ne simtim foarte lenti. Ca si pilot vrei sa ceri atatea lucruri, dar sunt atatea afaceri implicate in sport, sunt atatea interese, sunt implicati si producatorii, astfel ca nici o opinie a vreunui pilot nu este mai importanta decat a acestora. Ei sunt mult mai puternici.”

2015-Bahrain-GP-Ron-and-Fernando

Intre timp Ron Dennis, actionarul principal de la McLaren a spus ca la Alonso in contract nu exista nici o optiune, nici o clauza de reziliere inainte de termen si ca acesta are un contract clar pe 3 ani de zile. Britanicul mai afirma si ca acesta (Alonso) va castiga impreuna cu McLaren-Honda dominand Formula 1.