Alonso părăsește echipa Ferrari

Este în sfârșit oficial, Fernando Alonso va pleca de la echipa Ferari la sfârșitul anului.

Oficial: după 5 ani, 1186 de puncte, 44 podiumuri și 11 victorii Alonso va pleca de la Scuderia Ferrari. Multumesc Fernando!” a transmis echipa italiană.

„Astăzi nu este o zi ușoară pentru mine, pentru că chiar dacă mă uit mereu spre viitor cu mare entuziasm și determinare, la finalul acestui sezon călătoria mea ca pilot Ferrari va ajunge la un sfârșit”, a declarat spaniolul.

El a mai adăugat: „A fost o decizie greu de luat, dar luată cu o atenție deosebită de la un capăt la altul și dragostea mea pentru Ferrari a fost un prim considerent. Eu am fost întotdeauna suficient de norocos pentru a putea lua propriile decizii cu privire la viitorul meu și am această posibilitate și acum. Trebuie să mulțumesc echipei pentru că a înțeles poziția mea.”

„Când am avut de luat decizii importante cu privire la viitorul meu, am făcut-o cu Ferrari în inima mea, condus de dragostea mea pentru echipă. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Datorită eforturilor depuse de bărbații și femeile de la Maranello, de trei ori am fost pe locul doi în Campionatul Mondial de Formula 1, în două cazuri dintre ele lupta pentru titlu a fost dusă până la și inclusiv cursa finală, conducînd monpostul din poziția de câștigător mai multe ture.”

„Fără o umbră de îndoială, acești cinci ani au produs unele dintre cele mai bune momente din cariera mea și, de asemenea, consider că,  lăsând echipa, am lăsat în urmă mai dergabă o familie decât prieteni. Acum, mă uit spre viitor cu mare entuziasm, știind că o parte din inima mea va aparține întotdeauna Căluțului Cabrat. Vreau să mulțumesc fiecărui membru din echipă pentru încrederea pe care au arătat-o în mine” a încheiat Alonso.

 

7 comentarii

 1. Pacat ca nu a reusit nici un titlu in combinezonul rosu.

 2. da pacat dar cand te gandesti ca are doar 11 victorii in 5 ani parca e totusi prea putin…

 3. Consider ca e un merit deosebit a lui Fernando ca a obtinut 11 victorii cu o masina mult sub competitori si nu cred ca putem afirma ca a scapat vreo victorie printre degete in acesti 5 ani. Din contra, a castigat cand nu era de castigat.
  SIGUR la McLaren monopostul va fi mai bun anul viitor.

  1. Post By Viorel Cristian

   Nu trebuie sa fim asa de siguri. Presa multe a relatat anul asta si in peste 80%din cazuri au avut dreptate. Anul asta, din randul presei, n-au lipsit speculatii cum ca motorul honda sta prost la capitolul consum necesitand o cantitate mare de combustibil pentru a obtine o putere apropiata de cea a motoarelor mercedes. Se zvonea ca ar fi angajat si mai multi ingineri in speranta ca vor remedia problema, acum ramane de vazut dau au rezolvat sau nu problema. Oricum am mai spus si o spun si acum ca nu-mi pot scoate din minti ideea asta: nu mi se pare corect ca echipele participante azi sa nu aiba voie sa dezvolte motoarele iar viitoarea echipa sa sa lucreze zi si noapte in „garajul” ei la dezvoltarea motorului.

   1. Au voie echipele sa dezvolte motorul si sa il schimbe in proportie de 48% in aceasta iarna. Nu au voie sa creasca puterea efectiva, dar pot face alte lucruri care sa il faca mai eficient pana la 48% modificari. S-a scris si pe site aici mai demult asta.

    1. Post By Viorel Cristian

     Stiam dar trec cu vederea peste asta… e ca si cum un atlet are voie sa-si cumpere articole sportive dar n-are voie sa se duca la sala de fitness.

 4. Oare in cati ani Schumi a facut biciul sa trosneasca?

Comments are closed.