Carlos Sainz vine la McLaren

Iata ca vara lui 2018 aduce surprize continue in mutarile pilotilor pe la diferite echipe.

Dupa mutarea lui Daniel Riccairdo de la Red Bull la Renault si parasirea Formulei 1 de catre Fernando Alonso, astazi s-a anuntat ca pilotul spaniol Carlos Sainz vine la McLaren intr-o alta miscare supriza, care in urma cu putin timp nu era asteptata.

Spaniolul a declarat: „Sunt extrem de fericit și de mândru să anunțăm că voi veni la familia McLaren F1 anul viitor. Visul de a conduce pentru o echipa asa de legendara a devenit realitate.”

„Am fost un suporter McLaren de atâta timp de cât îmi pot aminti. Este un nume extraordinar în acest sport, cu un patrimoniu incredibil, iar lista pilotilor care au concurat pentru McLaren de-a lungul anilor se numără printre eroii din Formula 1. Fernando este, bineînțeles, unul dintre ei, așa că este deosebit de special ca să-i iau locul ca parte a următoarei generații de piloti spanioli de curse de la volanul unui McLaren.”, a adaugat spaniolul.

In incheiere a marturisit: „În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc tuturor celor de la McLaren pentru că mi-au oferit această ocazie pentru a-mi împlini un vis din copilărie. Echipa are un plan pe termen lung pentru viitor și aștept cu nerăbdare să joace un rol cheie în călătoria sa înapoi spre succes.”

Viitorul său sef, Zak Brown, a declarat că a fost încântat de talentatul Sainz și a recunoscut că echipa îl evaluase de ceva vreme. CEO-ul McLaren a declarat că este optimist în ceea ce privește viitorul, când actualul pilot Renault se va alătura echipei McLaren și așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu el începând din 2019.

„Suntem incredibil de entuziasmați să ni-l alăturăm pe Carlos ca pe un pilot McLaren. L-am evaluat de ceva vreme și l-am evaluat foarte mult printre următoarea generație de tineri talentați care au ieșit din rândurile Formulei 1. Carlos aduce cu el amestecul perfect de tinerețe și experiență. Desi are doar 23 de ani, el va incepe sezonul al cincilea in sport cu noi si va aduce cu el o imensa experienta in curse, atat in Formula 1 cat si cu partenerul nostru Renault.”