Cele mai deosebite recorduri din Formula 1

Mai jos unele recorduri, 10 la numar despre care noi credem – atat cat poate mintea umana sa prevada – ca nu vor fi batute niciodata in Formula 1

La Jerez in 1997 mai intai Villeneuve, apoi Schumacher si la sfarsit Frentzen au obtinut in calificari pe circuitul de 4.4km timpul de 1’21.072. Adica toti 3 au fost clasari in aceasi miime de secunda. Credem ca se impune si in Formula 1 sistemul cu 4 zecimale la fel cum este si in Indycar.

In anii 1965 si 1968, pe circuitele din East London si Kyalami ambele din Africa de Sud sezonul a inceput in data de 1 Ianuarie. E drept ca urmatoarele curse au fost cu 4 luni mai tarziu si astfel ne putem si noi gandi ca cele 4 saptamani de pauza din August nu sunt chiar asa de mult.

Alt record este unul de care cei mai multi isi aduc aminte si anume cea mai lunga cursa din istoria Formulei 1 care a avut loc in Montreal in 2011. Cursa a durat 4 ore, 4 minute si 39 de secunde.

Gabriele Tarquin care a condus pentru echipele Coloni, AGS si Fondmetal nu a reusit in 40 de curse sa castige macar o singura pozitie pe grila unei curse.

Cei mai multi piloti prezenti la startul unei curse au fost in 1953 pe circuitul de la Nurburing. Numarul pilotilor a fost de 34.

Cel mai ‘batran’ podium a fost in cursa din Elvetia din 1950 cand pilotii Giusesppe Farina, Luigi Fagioli si Louis Rosier au obtinut primele 3 pozitii si au cumulat varsta de 140 de ani si 93 de zile, adica o medie de peste 46 de ani pentru fiecare pilot in parte.

Michael Schumacher in 2002 a obtinut 17 clasari pe podium din tot atatea curse disputate.

Jim Clark a castigat cursa de la Spa-Francorchamps in 1963 la o distanta de Bruce McLaren de 4 minute si 54 de secunde. Cursa s-a desfasurat pe circuitul extins care masura 14,1km.

Michael Schumacher 91 de victorii in Formula 1.

Ce cred cititorii F1 Manager despre aceste recorduri si care credeti ca ar putea fi totusi batute si care nu.

 

 

10 comentarii

 1. Post By Johann

  multe din aceste recorduri sunt ciudățenii, asa ca de bătut nu cred, numai bine la toti

 2. Post By daniel

  Cea mai lunga cursa (aici depinde foarte mult de vreme) se poate, cea mai mare distanta fata de locul 2, cele mai multe victorii (cu ajutorul imaginatiei lui Newey Vettel poate bate recordul lejer).

  1. Post By Bogdan

   Cea mai lunga cursa, nu cred, de cand cu limita de timp de 2 ore.

 3. foarte interesant. multumim.
  vettel il va bate pe Schumi si la nr de victorii dar si la nr de titluri de campion.

 4. Post By Ferrari

  Unele e imposibil ‘tehnic’ sa mai fie batute. Iar cele ale lui Schumacher par totusi si ele de neatins, cele de aici, adica 91 de victorii si 100% podiumuri intr-un sezon. Cel cu 7 titluri … nu e sigur, dar si aici e greu.

 5. Corect M! Ai dreptate in privinta lui vettel!

 6. Post By Johann

  intr-o lume paralela Senna nu e mort si are 10 titluri si 131 de victorii,shumi e un nimeni iar vettel e vanzator in piata

  1. Post By Ferrari

   Tot in lumea aia sau ‘ailalta’ Schumi are 10 titluri si 132 de victorii.

 7. Johann observ ca esti foarte bine informat :)

 8. Post By Johann

  toți trăim în lumea noastră, indiferent ce recorduri sau anti recorduri se dezbat pe aici, numai bine la toti

Comments are closed.