Controversatele depăşiri ale lui Vettel în Brazilia

S-a peculat mult asupra faptului ca Vettel l-a depasit pe Kobayashi sub incidenta steagului galben. FIA a clarificat acest aspect si a spus ca steagul era galben cu rosu ceea ce indica faptul ca conditiile de pe circuit sunt periculoase si astfel Vettel nu a incalcat regulamentul aici.

Nu acelasi lucru insa il putem spune la depasire efectuata de Vettel asupra lui Vergne de la Toro Rosso, unde steagul era doar galben. Mai jos filmuletul:

Alt lucru la limita este incidentul dintre Vettel si Senna unde cei mai mult comentatori spun ca a fost evident vina lui Sebastian si tinand cont ca Senna a abndonat cursa in urma acestui incident am putea spune ca se merita o trecere pe la boxe. Aici startul cursei.

Toate acestea insa nu sunt acum decat speculatii si nu mai conteaza, iar istoria le va consemna prea putin si cu atat mai putin le va consemna clasamentul Formulei 1.

11 comentarii

 1. Ba a incalcat steagul galben. Din primul filmulet lipseste partea pentru care FIA a gast explicatii (ca si Leana lui Costel-exista o explicatie!) cea in care apare steagul galben-rosu insa este alaturi de de un panou glaben (care joaca rolul de steag galben). Pe steag galben este INTERZISA DEPASIREA indiferent de ce alt steag se mai flutura. In primul video se vede clar cum Vettel intra in depasirea lui Kamui cand in vizor are un steag galben. Inca este in depasire inainte de a trece de primul steag galben. Termina depasirea iar la orizont are un alt steag galben.
  Din punctul meu de vedere e fara dubii ca este vinovat.

  1. In primul filmulet uitati-va la 00:05 (semnalul galben care interzice depasirea este exact in fata lui Vettel si inca nu incepe depasirea). In secunda urmatoare Seb intra in depasire iar semnalul galben este exact in fata lui.
   La 00:09 cei doi piloti trec de primul semnal galben, inca Vettel nu l-a depasit pe Kobayashi (in partea dreapta in fata masinii lui Seb se vede roata stinga fata a monopostului Sauber) iar in fata lor se vede un alt semnal galben.
   Fara dubii , depasirea s-a efectuat pe steag galben, interzis de regulament.

   1. La depasirea lui Vergne nu exista dubiu (foarte buna realizare video, inainte de semnalul verde cel care a editat a tras o linia elba ca sa fie mai clar).
    Alta incalcare de regulament, alta trecere pe la boxe!
    Mda, poate anul viitor.

 2. Post By andrey_1293

  Daca incalcat regulamentul sau nu, fiecare are opinia lui. Cert este ca a fost un campionat frumos, care s-a terminat cu incoronarea lui Vettel triplu campion mondial. Peste ani, acest titlu va fi la fel de controversat ca cel al lui Schumacher din 94 dupa incidentul cu Hill, sau ca cel al lui Hamilton din 2008 cand a castigat titlul in ultimul viraj. Asteptam 2013 :X:X:X!

 3. Regulamentul este general valabil pentru toata lumea. In cazul depasirilor pe steaguri galbene nu este loc de interpretari. Doar ca in sezonul competitional tocmai incheiat RBR a incalcat de multe ori regulamentele iar FIA nu i-a sanctionat corespunzator (ca si mod de constructie al monoposturilor).
  Insa niciodata nu m-as fi asteptat sa se ajunga la musamalizari de incalcari ale regulamentului in timpul concursului. Primele doua probe sint fara nici un dubiu ! Si mai e accidentul lui Vettel cu Senna (si aici il vad vinovat pe Vettel – Bruno ocupa partea interioara a curbei cand Vettel e pe exterior, Vettel taie curba si iese in urma manevrei lui un acrosaj care are ca si urmare abandonul lui Senna si Perez). Mai e si a doua depasire a lui Kamui in care tot asa Vettel nu-i lasa loc si pilotul de la Sauber iese in afara circuitului ca sa evite accidentul. Sint prea multe incalcari ale unui singur pilot, toate nesanctionate si acel pilot castiga un campionat.

 4. Ai foarte multa dreptate Daniel un campion cu multe semne de intrebare si un monopost extrem de controversat… Cred ca Hamilton este adevaratul campion ….

 5. Am mai gasit un video interesant despre depasirile lui Vettel din Brazilia
  Vettel, Sorpassi Vietati a Interlagos [la Spagna Reclama il Titolo] 28-11-2012
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hIL4WH4_E88

 6. alonso sa cistige titlul pe pista si nu prin contestatii … daca e in stare cei de la ferari au cistigat locul 2 la constructori cu maldonado nu ca ar fi fost ei capabili

 7. ferarii ce ferarii varva rosie macar nu va mai faceti de ris

 8. Ai perfecta dreptate Geo.Sunt de acord cu tine

 9. Ferrari nu stie sa piarda, urat ca asa se termina un campionat atat de frumos.

Comments are closed.