Cursa campionilor a fost anulată

Cursa campionilor, eveniment care are loc în fiecare sfârşit de an şi la care vin cei mai cunoscuţi piloţi din toate categoriile motorizate, a fost anulată în acest an.

Piloţii participă cu acelaşi tip de maşini la concurs, maşini care sunt prototipuri, lucru care face ca situaţia în curse să fie una foarte echilibrată şi cursele deosebit de spectaculoase, diferenţa la final între participanţi fiind adesea de doat câteva sutimi de secundă.

Motivul anulării este faptul că aceasta a fost programată a se desfăşura în Bangkok, Thailanda şi în prezent clădirea guvernului se află sub asediul protestatarilor care cer demisia guvernului. Armata a intervenit în forţă cu armament de luptă lucru soldat cu zeci de victime.

Michael Schumacher care a castigat de 6 ori titlul pentru echipa germana alaturi de mai tanarul sau compatriit Sebastian Vettel isi anuntase prezenta si lui i s-ar fi alaturat altii ca legenda din cursele de la Le Mans Tom Kristensen si campionul mondial de la raliuri Sebastien Ogier pentru a oferi doar cateva din marile nume ce participa an de an la aceasta cursa a campionilor.