Cursa din Melbourne, Australia

Cursa din Melbourne, Australia va incepe Duminica la ora 8.10.

F1 Manager aduce cateva lucruri pe care ar trebuii sa le avem in vedere in aceasta curs si restul va asteptam pe dumneavoastra sa le comentati.

Cat va conta economia necesara pentru consumul de carburant, fiindca toate echipele au acceptat ca trebuie salvat combustitbil din pricina faptului ca masinile sunt mai grele in 2018 si a faptului ca circuitul din Melbourne este unul special in aceasta privinta.

Sa fim atenti la cei de la Red Bull care au optat pentru o strategie a pneurilor diferita fata de rivalii sai din primele linii. Pilotii Ricciardo si Verstapen au stabilit cei mai buni timpi in cea de a doua sesiune a calificarilor pe penurile superusoare si nu pe cele ultausoare asa cum a procedat Mercedes, Ferrari, Haas si Renault. Aceste pneuri ar trebuii sa reziste mai mult si ar putea aduce un beneficiu pentru cei de la Red Bull, dar i-ar putea si incurca in cazul aparitii masini de siguranta in momente nepotrivite.

Ce poate face McLaren in cursa?, pilotii fiind ca si timpi in intervalul locurilor 6-12 si in plus vor pleca de pe locurile 10 si 11 in urma schimbarii cutiei de viteze a lui Bottas, iar Alonso a zis ca este multumit de viteza masinii mai ales stiind ca urmeaza ai aiba parte de imbunatatiri multiple in perioada urmatoare.

Aceasi intrebare si in privinta celor de la Haas – criticati pentru faptul ca masina lor ar fi identica cu Ferrari-ul de anul trecut – vor pleca in cursa de pe locurile 5 si 6 in urma penalizarii lui Daniel Ricciardo cu 3 pozitii.

Startul! Aici ca de obicei este o discutie si sunt asteptari mari in privina unuia spectaculos. Distanta pana la primul viraj nu este una foarte mare dar se poate depasi si dupa acesta. Hamilton a avut in ultimul sezon plecari de pe grila excelente, pe cand cei de la Ferrari au fluctuat mai mult. Nu este insa exclus ca sa il vedem pe Raikkonen conducand cursa dupa primul tur si nici ca Verstapen sa nu urce cateva pozitii.

Valtteri Bottas iata ca si-a pus presiune sumplimentara pe umeri inca din prima cursa prin greseala comisa in calificarile de astazi si va pleca de pe locul 13. Multi sunt oricum cu ochi pe el in acest an fiindca este asa cum a zis ‘batranul’ Lewis, el nu mai are nici o scuza.

 

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Frumos site.
    Felicitari.
    Din pacate a fost o noua cursa in care pilotii nu au putut sa forteze cat ar fi vrut.
    Nu am mai vazut demult o cursa cu dueluri roata la roata. Si nici nu pot fi din cauza limitarilor de tot felul din actualul regulament. Pacat!

Comments are closed.