Cyril Abiteboul: Red Bull a blocat prelungirea contractului lui Carlos Sainz cu Renault

Red Bull i-a „ajutat” pe francezii de la Renault în aducerea lui Daniel Ricciardo, blocând încercările producătorului francez de Formula 1 de a semna prelungirea contractului cu Carlos Sainz, afirmă Cyril Abiteboul.

Semnarea de către Ricciardo a contractului cu cei de la Renault i-a spulberat lui Sainz visul frumos, care se va încheia după acest sezon, deși acesta se alăturase „cu împrumut” de la Red Bull, cu gândul că va rămâne aici pe termen lung.

Abiteboul a dezvăluit acum că Renault „a insistat” pentru ca Sainz să semneze, dar a fost blocat de Red Bull, care a permis în cele din urmă celor de la Renault să plonjeze spre Ricciardo.

„Este puțin ciudat, pentru că, în cele din urmă, am reușit să încheiem mai ușor un contract cu Daniel,” a declarat Abiteboul la Motorsport.com. „A fost mai ușor să faci asta cu Daniel decât cu Carlos, pentru că Red Bull blocase clar încercarea noastră de a prelungi contractul cu Carlos. Poate că, dacă Red Bull ar fi fost mai puțin puternică, mai puțin dificilă în ceea ce-l privește pe Carlos, rezultatul ar fi fost diferit”, a menționat Cyril Abiteboul.

„De aceea cred că există puțină frustrare și puțin regret. Dar suntem fericiți că va merge la McLaren, care este o echipă ce renaște”.