Declaraţii ale lui Michael Schumacher

„Pentru mine nu exista nimica mai bun decat a fi acasa – pentru mine acest lucru inseamna libertate si vreau sa ma bucur de acest lucru din nou in curand. Planul este ca nu exista nici un plan. Am experimentat Formula 1 dintr-o perspectiva diferita cu Mercedes si acum sunt mult mai deschis si mai relaxat. Am fost diferit inainte dar tot timpul am fost sub microscop, deci am fost tot timpul sub presiune. M-am dezvoltat personal in ultimii ani si acum sunt diferit. Am reusit sa ajung langa oameni si i-am adus mai aproape de mine in ultima perioada a vietii mele si acest lucru este incredibil. Plec cu capul sus.”

„Nu ma intelegeti gresit, am tot ceea ce este necesar ca sa fiu in stare sa performez 100%, dar au fost momente in ultimele luni cand nu am vrut sa am de a face cu F1 sau sa ma pregatesc pentru urmatorul mare premiu. Cred ca tinand cont de circumstante, am luat decizia corecta. Decizia este facuta din multe lucruri mici – calatoriile, fiind departe de familie, fiind undeva intr-un hotel unde nu prea vrei cu adevarat sa fii … Astept retragerea.”

„Pentru echipa a fost important sa castige in acest an si Nico a reusit in Shanghai. Am spus de la inceput ca nu conteaza care dintre noi castiga prima cursa pentru Mercedes si in timp ce o victorie ar fi fost frumoasa pentru mine, in cele din urma nu ar fi schimbat multe. M-am intors numai pentru castigarea campionatului – acesta a fost scopul meu in revenirea pe care am facut-o – iar o victorie ar fi fost doar o mica picatura intr-un ocean.”

F1 Manager: nu sunt multe de zis. Asa cum spuneam si in analiza despre Michael, cine l-a vazut mare ca si pilot il va vedea asa si in continuare, cine l-a vazut mic asa il va vedea si in continuare, insa cu totii credem ca ar trebuii sa il vedem ca pe un carcater mai frumos, mai mare dupa revenirea sa. Avem toate motivele sa o facem. Si ca o ultima speculatie: daca in acest an in care l-a cam invins pe Rosberg nu prea a avut chef de „urmatoarea cursa” ce ar fi fost oare daca ar fi avut chef sa se pregateasca de urmatoarea cursa?

 

2 comentarii

  1. in aceasta mizerie, pe nume Mercedes, il cred ca nu a avut chef de urmatoarea cursa…

  2. L-am urat cat timp a castigat campionate si curse cu Beneton si mai apoi Ferrari pentru caracterul lui dar s-a schimbat mult. In bine. Aproape ca nu exista circuit clasic (pe care se mergea si inainte de retragerea lui) pe care sa nu detina toate recordurile (pole si victorii).
    E un pilot de exceptie. Merita toata aprecierea noastra a celor care doar privim cursele lor nebune.
    Cred ca a luat decizia corecta, familia pe primul loc.

Comments are closed.