Declaraţii cu o oră înainte de cursă

Lewis Hamilton a declarat ca doreste sa profite de pozitia celor de la Red Bull si de faptul ca se vor lupta si ca va incerca sa faca depasiri in virajele 3 si 4.

Martin Whitmarsh a afirmat ca nu crede ca cei de la Red Bull au stabilit sa ii lase cale libera lui Vettel la start si ca Webber ii va tine pe ceilalti in spate. (McLaren se pare ca a castigat procesul cu statul britanic prin care cerea inapoi 23 milione lire pentru amenda platit in scandalul de spionaj din 2007).

Stefano Domenicalli spune ca o victorie este posibila dar ca masinile Red Bull si McLaren sunt foarte puternice si ca cel mai important este ca Alonso sa reuseasca sa faca depasiri in primul tur, in primele viraje fiindca apoi va fi mult mai dificil.

Christian Horner marturiseste ca nu este cazul deocamdata ca Webber sa se dea la o parte in fata lui Vettel fiindca mai sunt 125 de puncte in joc, ceea ce este important este ca ei sa isi lase spatiul unul altuia (Horner parea putin ingrijorat de situatia in care sunt pilotii sai si este convins ca se vor lupta intre ei in primul viraj). El a spus ca principalul obiectiv este sa ii tina in spate pe Hamilton si Alonso lucru insa foarte dificil de realizat.

Jenson Button a declarat ca nu este cel mai bun loc de pe grila locul 11 dar ca este o pozitie incitanta de unde poate recupera multe pozitii si in rest a mai facut numeroase glume.

Nico Hulkenberg a sus ca pozitia din care pleaca este una buna dar ca asteapta sa vada ce vor face in cursa si spera ca fiind pe parte murdara a pistei sa nu ii afecteze startul.

Nico Rosberg a spus ca este multa subvirajare pe pista din cauza mizeriei in acest moment dar ca principala grija vor fi pneurile si a admis ca azi lupta contra lui Hulkenbeg, Michael si cu cele doua masini Sauber din spatele sau; ar dori sa zica ca lupta cu cei din prima linie dar nu realist.

Mark Webber a spus – contrar cu Nico – ca pista arata bine si ca va folosi KERS-ul cand va fi cazul in primul viraj si ca strategia nu este inca clara pastreaza mai multe optiuni.

Felipe Massa spune ca spera sa aiba ritmul bun din ziua de Vineri si ca poate lupta cu cei din fata.

Eric Boullier a admis ca spera la un podium astazi prin Kimi si ca lui Grosjean i-a spus sa isi pastreze calmul.

Bruno Senna a spus ca spera sa nu fie aiba parte de nici un incident in primele viraje si ca spera ca pista sa se mai curete.