Declaraţii după calificările de ieri din Brazilia, despre cursa de astăzi!

Au inceput desigur speculatiile legate de cursa de astazi si una dintre ele il are in centru pe Felipe Massa care ar putea sa faca mai mult decat necesar in startul cursei si sa il scoata pe Vettel afara sau ii deterioreze foarte mult cursa inca de la inceput. Acesta a declarat ca raspuns la aceste lucruri: „tot timpul am fost o persoana corecta si un pilot corect si la fel va fi cazul si acum. Limita mea in cursa este limita regulamentului si am sa respect aceasta limita.” El mai spune si ca a facut maxim din ceea ce a putut cu masina avuta la dispozitie si ca nu s-a putut apropia mai mult de McLaren si Red Bull in calificari.

Fernando Alonso declara si el legat de subiect ca: „nu se va discuta niciodata de asa ceva in cadrul ehcipei”. El insa admite: „daca ar fi sa castig titlul, este mult mai posibil sa am nevoie de un abandon a lui Vettel decat eu sa termin in puncte in fata lui in asa fel incat sa il castig. Desigur ca sper la o cursa haotica si ca ploaia sa joace un factor important, chiar daca pe o pista umeda este riscant pentru toata lumea”.

„Nu ma astept la nimic. Am sa ma pregatesc si am sa reactionez corect si rapid indiferent care va fi situatia in virajul 1” a declarat si campionul mondial Sebastian Vettel.

Intrebat daca il va ajuta la start si ulterior in cursa pe Vettel, Mark Webber a raspuns in stilul caracteristic: „ei bine, cred ca va ma voi concentra pe mine insumi si voi incerca sa am o cursa cat mai curata. Vreau sa trec linia de sosire la viteza maxima”.

Pilotii McLaren sunt ambii foarte bucurosi sa porneasca de pe prima linie a grilei si Martin Whitmarsh declara ca indiferent ca va fi soare sau ploaie ei sunt foarte bine pregatiti pentru cursa de maine.

Michael Schumacher spune ca: „din motive evidente nu sunt bucuros pentru ceea ce am reusit in calificarile de astazi. Probabil ca am compromis prea mult masina cu setarile de ploaie pentru cursa de maine. Pozitia mea este una inselatoare si nu va fi usor, dar voi lupta sa incerc sa urc printre ceilalti. Nu este important sa ma dau doar jos din masina maine si evident si de pe ce pozitie o voi face si va fi totusi provocator tinand cont de unde plec. Am numarat insa zilele pana cand imi pot relua viata de dinainte de revenirea in Formula 1 si astept sa ma intorc la aceasta viata.” Cata ambitie, cat foc mai este in Schumi si in acelasi timp cata intelepciune are alegand sa se retraga definitiv in acest an.”Momentan nu am avut emotii, dar cine stie, la terminarea cursei, cand voi vedea steagul de final s-ar putea sa fie emotionat.”

Intrebari F1 Manager:

Oare chiar nu ii va face loc Mark Webber lui Sebastian Vettel in primul viraj, stiind ca adesea el are si starturi mai slabe?

Oare Felipa Massa va merge spre interior la maxim posibil impingandu-l pe Vettel si facandu-i loc lui Alonso?

Cei de la McLaren isi vor acorda loc suficient stiut fiind ca ei nu isi fac un plan impreuna legat de startul cursei?

Si apoi ce vor face ceilalti piloti cheie in startul cursei: Massa, Hulkenberg, Alonso si Raikkonen? Chiar si Rosberg plecand din spatele lui Fernando poate avea o oarecare influenta.

 

Un comentariu

  1. 1.Intre Mark si Seb nu pare a fi o prietenie prea mare asa ca din prima curba iese cine poate [rimul nu cine vrea echipa.
    2.Nu cred ca poate fi vorba de o strategie la start dinainte definita. Nu uitati ca dupa start linia dreapta e scurta, mult mia important este cum iesi din curba nr.2 dupa care urmeaza linia dreapta unde poti depasi.
    3.Ar fi culmea sa nu aiba grija unul de altul cei doi piloti de la McLaren !
    Sint doi piloti destul de maturi ca sa nu existe incidente. Sper sa nu vina vre-un kamikaze din spate care sa faca curat.
    4.Alonso e cel care poate produce surpriza. In general are starturi foarte bune si castiga in primul tur 1-2-3 pozitii. Aici poate castiga pozitii in curba nr.1 si pe linia dreapta de dupa curba nr.2. In rest nu mai sint locuri pe circuit pana la linia de start sosire unde sa mai poata castiga pozitii. Deci sansele sint cam mici.

Comments are closed.