Declaraţiile piloţilor după cursa din Brazilia şi sezonul 2012

 

Jenson Button: toti cei care au luat parte in cursa de astazi merita respect. A fost o nebunie, conditiile au fost tot mai inselatoare. In cea mai mare parte a timpului am fost pe pneuri care nu erau corespunzatoare cu conditiile de pe pista. Am vorbit in permanenda cu inginerul meu Dave ca sa inteleg ce functioneaza si ce nu. Cu Lewis am avut o lupta pe cinste, curata in primele 10 tururi si vreau sa ii zic ca a fost ceva foarte special sa lucrez cu tine Lewis si cursele pe care le-am avut imprena la McLaren au fost fabuloase.

Lewis Hamilton: acum ca sezonul 2012 s-a termiat si pe el s-a asternut rugina ma simt impietrit, paralizat. Am emotii mixte, sunt trist ca plec dar incantat de ceea ce ma asteapta, imi pare rau ca ma despart de colegii mei de la McLaren dar sunt relaxat pentru ceea ce se afla in fata mea. Plec linistit in pauza de iarna fiindca am avut un sezon bun si am dat tot ce am avut. Vreau sa multumesc echipei si sa le spun ca fiecare persoana imi va lipsi.

Fernando Alonso: as nota acest sezon ca fiind de nota 10. Pilotii, suportetii, echipa, toata lumea e de acord ca meritam sa castigam in acest sezon si chiar daca nu am facut-o, am castigat respectul tuturor acestora. Campionatul s-a pierdut undeva la Spa sau Suzuka si nu in Brazilia. Pot spune ca de departe acesta a fost cel mai bun sezon al meu.

Felipe Massa: am fost asa de emotionat sa ma aflu pe podium in fata proprilor suporteri incat am plans ca un bebelus. Dupa prima jumatate asa de dificila pe care am avut-o in acest sezon a venit a doua parte care a fost foarte buna. Cine stie, poate ca puteam chiar sa castig astazi, dar echipa m-a informat in permanenta despre ce se intampla si am facut ceea ce era mai bine pentru lupta din campionat dar cred eu ca si pentru suporteri.

Mark Webber: cursa de astazi s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Desi nu a avut un ritm de cursa foarte buna si am fost si eu si Seb vulnerabili la restartur-ile cursei am reusit sa facem o treaba buna. Felicitari lui Seb, care prin ceea ce a realizat este ceva deosebit si in fata acestei realizari nu trebuie decat sa iti scoti palaria. Ma uit inainte la sezonul 2013 si pana atunci vreau sa imi reincarc bateriile.

Sebastian Vettel: este greu de spus ce imi trece prin cap acum, sunt plin de andrenalina si tot ceea ce se putea intampla ca sa avem o cursa dificila s-a intamplat. Am fost rasucit in virajul cu numarul 4 si apoi am avut noroc sa nu fiu lovit de nimeni. Masina a fost lovita si am pierdut in acest fel din viteza de varf pe liniile drepte. Sa castig un al treilea titlul aici unde a trait eroul meu Senna este ceva foarte special. Am plans in masina cand am vorbit cu echipa dar comunicatiile nu mai functionau si poate ar trebuii sa fiu multumit pentru acest lucru.

Michael Schumacher: ce cursa plina de eveimente! Destul de ciudat ultima mea cursa de Formula 1 a inceput cu o pana si astfel m-am trezit la capatul plutonului. Dar aceasta este filosofia mea, niciodata sa nu te dai batut, tot timpul exista o sansa si cand apare sa o fructifici. Felicitari lui Sebastian, sunt cu adevarat bucuros pentru el. Chiar si sub aceste conditii dificile, ultima mea cursa a fost una extrem de placuta si vreau sa multumesc tuturor din echipa pentru acest ani petrecuti impreuna precum si tuturor suporterilor mei. Cu adevarat m-am bucurat de timpul pe care l-am petrecut impreuna.

Kimi Raikkonen: prin poarta aceea am trecut in 2001 si ducea la boxe. Nu stiu intre timp cine a inchis-o dar vor avea grija ca la anul sa ma asigur ca va fi deschisa.