Despre calificările din Montreal la rece

Button a reusit sa obtina pozitia 10 numai dupa derapajul lui Maldonado din a doua sesiune de calificari. Desi a intrat in ultima sesiune, Button a reusit sa stabileasca un tur rapid pe pneurile usoare fiindca cele superusoare le-a folosit in sesiunile preceente si va pleaca de pe ultima pozitie disponibila in ultima sesiune. El nu a obtinut nici un punct in ultimele doua curse si are nevoie urgenta de puncte pentru a ramane in contact cu cei din varful clasamentului.

Schumacher a trecut linia de sosire pentru a efectua ultimul tur rapid cu 0,04s dupa expirarea timpului pentru calificari. Ei bine nu mai credem ca ghinionul lui se va incheia in acest sezon, dar macar maine speram ca germanul sa termine cursa. Ar fi a treia cursa din sapte pe care o termina in acest sezon ceea ce nu poate fi o performanta, decat una negativa eventual. Orisicum pana sa fie oprit de la boxe el a stabișit cel mai bun timp personal pe primul sector.

Di Resta a reusit ceea ce nimeni nu credea, decat el si echipa probabil. Locul 8 si va pleca de langa Grosjean, deci atentie maine la start. Grosjean a reusit sa il invinga pe Kimi ceea ce nu este putin lucru si il are in fata lui pe Massa si Rosberg si in spate pe Schumacher si langa el Di Resta deci prevedem un incident in aceasta zona maine la start.

Massa din nou bine si confirma forma avuta in Monaco si faptul ca  a gasit setarea potrivita la masina si a inceput sa inteleaga si pneurile. Rosberg foarte bine, desi nu a alergat in ultimele antrenamente si desi Schumacher l-a batut in sesiunile precedente a reusit sa stea in fata cand a contat.

Langa Rosberg in fata este Webber care e cunoscut pentru starturile lui mai slabe si de care ar pute profita Nico si Massa.

Alonso pleaca de pe locul 3 si desi distanta pana la primul viraj este una relativ mica, poate profita de lupta care se va da intre Vettel si Hamilton aflati in prima linie. Hamilton sigur va dori sa il intreaca pe Vettel inca din primul viraj si speram sa duca o lupta corecta ambii piloti din fata.

Cu siguranta in Montreal este o cursa de urmarit. Cursa ce va incepe la ora 21 ora Romaniei.