Ecclestone: „luna viitoare vom ști dacă vom merge cu 3 mașini în 2016”

Vorbind despre situatia echipei Red Bull care nu are un motor disponibil pentru anul viitor, Bernie Ecclestone a declarat: „este o situatia foarte complicata cu multe interese ce vin in conflict. De ce concurenta lor (a celor de la Red Bull) i-ar ajuta si ar ajunge sa riste sa fie batuti cu propriile arme?”

Noi: atunci ar fi trebuit sa zica dl. Bernie ca daca vrei sa fii competitiv in Formula 1 si daca vrei sa castigi trebuie sa iti produci si propriul motor.

El spune ca nu este nici o problema ca grila de start sa fie diminuata incepand cu sezonul 2016. Asta chiar daca Lotus se chinuie sa existe si fara un acord cu Renault echipa de la Enstone isi va inceta probabil activitatea. Pe langa acest lucru, cei de la Sauber si Force India au sesizat comisia europeana despre modul incorect cum se fac acum impartirea baniilor si cazul acestora va fi investigat, o decizie favorabila a comisiei putand sa arunce in aer contractele existente si foarte profitabile cu mai marii F1.

Bernie are insa solutii: „Unele echipe vor sa aiba si al treilea monopost pe grila. Multi vor sa vada o a treia masina Ferrari pe circuit decat sa vada una care nu este competitiva. Luna viitoare vom vedea daca mergem in aceasta directie sau nu.”

Cel mai tarziu pana la cursa din Mexic din 1 Noiembrie se va sti daca Red Bull va ramane sau nu in Formula 1 incepand de anul viitor. De asemenea pana atunci se pare ca si situatia achizitiei echipei Lotus de catre Renault va fi clarificata.

Mai multi comentatori apropiati de Formula 1 afirma ca Dietrich Mateschitz patronul echipelor Red Bull a luat decizia de a iesi din Formula 1 si ca doar obtinerea motorului Ferrari in conditiile dorite (unitate de putere din 2016 cu toate inovatiile de soft disponibile imediat) l-ar mai putea intoarce din drum.